ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor ile 1 - 1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hakem Deniz Çoban'ın kendisinden özür dilediğini ve antrenörlük hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Çalımbay, "Antrenörlük hayatımda ilk defa bir olayla karşılaştım. Yayıncı kuruluş ile yayın yaparken hakem yanımıza geldi ve bizden özür diledi. Hata yaptığını söyledi. Kendimle ilgili bir karar vereceğini söyledi. Ben maçtan vazgeçtim. Gerçekten Deniz hocayı çok seviyordum. İnşallah kararından vazgeçer. Maçta mücadele ise mücadele şut ise şut hepsini yaptık. Ama dediğim gibi puan filan önemli değil. Hakeme üzüldüm. Yürekliliğinden dolayı kendisini de kutluyorum" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, eksik kaldıkları maçta Kasımpaşa ile 1-1 beraber kaldıkları karşılaşmanın son dakikasında beraberliği sağlayarak, maçtan bir puan çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk 45 dakikada iyi oynamadıklarını belirterek, "Maçın sonunda da olsa berabere kaldığımız için mutluyuz" dedi.

İkinci yarıda 10 kişi olmalarına rağmen iyi mücadele eden ve eksik oynamanın etkilerini göstermeyen bir görüntü ortaya koyduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Özellikle orta sahada paylaşımda rakip bizi zora soktu. İlk 45 dakika dersler çıkarmamız gereken bir maçtı. Ligin namağlup takımı kalmayı başardık" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemlerini değerlendiren Karaman, hakemlerden önce futbolcuların yaptıklarına veya yapamadıklarına bakmak gerektiğini dile getirdi. Birinci derecede vurgulamaları gereken konunun "Biz ne yaptık" olması gerektiğini kaydeden Hikmet Karaman, şunları söyledi:

"Dünkü derbide de vardı, önceki maçlarda da oldu. Hakem hata yapacak. İlk eleştirdiğimiz ya teknik direktör oluyor ya hakem oluyor. Üçüncü olarak başkan eleştiriliyor. Genelde Türkiye'de bu oluyor. Oyuncu arkadaşlarımızı geliştirmemiz gerekiyor. Penaltıyı beş kere seyrettim, öyle pozisyon ki çalabilir. Kırmızı kart da gösterdi, değilmiş. Hakem öyle görüyor ve veriyor."

HAKEM DENİZ ÇOBAN: "Çok üzgünüm"

Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçını yöneten hakem Deniz Çoban, hatalı kararları nedeniyle canlı yayında iki takımdan da özür diledi.

Maçın sonunda tartışmalı bir penaltı kararı veren Deniz Çoban, maç sonu Rıza Çalımbay'ın yayıncı kuruluşa verdiği röportajı sırasında canlı yayına katılarak açıklamalarda bulundu.

Deniz Çoban'ın ifadeleri şöyle;

"Belki de yapmamam gereken bir şey yapıyorum. İçeri girer girmez izledim pozisyonu. Çok üzüldüm. Hem Rize'nin aleyhinde yaptığım hatalar için, hem de Kasımpaşa için. Çok yanlış yaptığımı biliyorum buraya gelirken. Federasyon Başkanımızdan, Merkez Hakem Kurulu Başkanımızdan ve üyelerimizden özür diliyorum. Çok üzgünüm. Kendimle ilgili kısa sürede bir karar vermem gerektiğini de düşünüyorum. İki taraftan da özür diliyorum. Bir hakemin yapmaması gereken bir şeyi yaptığımın çok net farkındayım. Gelip konuşmak istedim. Kimsenin yapmadığını yaptım. Belki kariyerimin sonuna doğru geliyorum ama iki takımdan da özür diliyorum."

Çoban, stattan ayrılırken de kendisine uzatılan mikrofonlara, "Daha sonra açıklama yapacağım" ifadelerini kullandı.