Oktay ENSARİ,(KAYSERİ), ()- SPOR Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelen Kayserispor ile Beşiktaş, bugüne kadar 40 kez süper Lig'de 5 kez de Türkiye Kupası maçında karşılaştı. 
Beşiktaş ile Kayserispor 41'inci randevuda. İki takım arasında geride kalan 40 lig maçında Beşiktaş'ın galibiyetlerde 23-11, gol sayısında da 62-39 üstünlüğü bulunuyor. Kayseri'de sarı kırmızılı ekip 9, Beşiktaş 7 galibiyet aldı.
Beşiktaş’da Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Gökhan İnler, Aras ve Atınç Nukan, Kayserispor maç kadrosuna alınmadı. Kayserispor'da kırmızı kart cezalısı Samba Sow ile Galatasaray maçında kürek kemiğinde kırık meydana gelen kaleci Ali Ahamada, kadroda yok.
Kayserispor-Beşiktaş maçı öncesi Kayseri Beşiktaşlılar Derneği tarafından siyah beyazlı yöneticiler onuruna bir akşam yemeği verdi. Karşılaşmada 911 polis, 250 güvenlik görevlisi önlem aldı. Siyah beyazlı taraftara bin 800 kişilik misafir tribününü doldurdu. Karşılaşmaya İstanbul, Ankara, Adana, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Niğde gibi çevre illerden de Beşiktaş taraftarı geldi.
Kayserispor-Beşiktaş lig karşılaşmasında siyah beyazlı ekibin onbirinde yer alan Atiba Hutchinson, Süper Lig'deki 100'üncü resmi maçına çıkarak, 'Dalya'' dedi.
Maç öncesi yayıncı kuruluş Atiba için hazırlattığı, üzerinde tecrübeli oyuncunun formalı fotoğrafı bulunan pastayı, röportaj sırasında kestirdi. 3 sezon önce transfer edilen Atiba, 99 lig maçının 95'ine ilk 11'de başladı ve 5 gol attı. Kanadalı oyuncu, kupa ve Avrupa maçları da dahil edildiğinde Beşiktaş formasını toplamda 127 resmi maçta giyerek takımın değişmez oyuncuları arasına adını yazdırdı.