Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni kazanan Antalyalı Ali Gürbüz, 659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Osman Aynur'u finalde yenerek altın kemerin sahibi oldu.
    659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni 650. Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerini kazanan Antalyalı Ali Gürbüz, finalde Osman Aynur'u yenerek altın kemerin sahibi oldu.
    659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin, final müsabakaları Antalya'nın Elmalı ilçesi Recep Gürbüz Spor Tesisleri'nde yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.
    Güreşlerde toplamda 606 güreşçi altın kemere uzanmak için ter döktü. 659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Hüseyin Samani, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Yusuf Ziya İrbeç ve diğer siyasiler ile çok sayıda vatandaş izledi.
    659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin Güreş Ağalığını 60 bin lira ile Ekşioğlu Limited Şirketleri sahibi Cemal Ekşioğlu aldı. Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, katkılarında dolayı Ekşioğlu'na altın kemer ve plaket takdim etti.

    ELMALI'YA BELEK BELEDİYESİ DAMGASINI VURDU
    659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finaline Belek Belediyesi'nin iki güreşçisi Ali Gürbüz ile Osman Aynur finalde altın madalya için mücadele etti.
    Ali Gürbüz, finale gelmeden önce çeyrek finalde Gökhan Arıcı'yı, yarı finalde 3 dakikada Güngör Ekin'i yenerek finale yükseldi. Osman Aynur ise çeyrek finalde Hüseyin Şahinel, yarı finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek finalde Ali Gürbüz'ün rakibi oldu. Yarı finalde karşı karşıya gelen iki pehlivanın güreşleri izleyicilerden büyük alkış aldı.
    Kırkpınar Başpehlivan'ı Ali Gürbüz, Osman Aynur'u finalde yenerek altın kemerin sahibi oldu. Ali Gürbüz, Kırkpınar şampiyonluğu Elmalı'da da sürdürdüğü için çok mutlu olduğunu kaydetti. Gürbüz, bundan sonra Kırkpınar Başpehlivanlığını devam ettirmenin en büyük hedefi olduğunu sözlerine ekledi.
    659. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ikinciliği Osman Aynur, üçüncülüğü Mehmet Yeşil Yeşil ile Güngör Ekin paylaştı. Gürbüz'e, altın kemerini MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay taktı.