Spor Toto Süper Lig’den Bank Asya 1. Lig'e düşen Konyaspor’da ekonomik kriz hat safhaya ulaştı. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, takımı kampa götürecek otobüsün yakıtını alacak paranın dahi olmadığını söyledi.
    Konyaspor’da ekonomik sıkıntı her geçen gün artıyor. Takım, yaşanan mali problemler nedeniyle zor günler geçiriyor. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar ve yöneticiler, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.
    Yeşil - beyazlı kulübün 25 milyon lira borcu olduğunu açıklayan Başkan Karapınar, Konyalıların takıma sahip çıkmamasından yakındı. Konyaspor'un bütün giderlerinin sadece yönetim kurulu tarafından karşılandığını açıklayan Başkan Karapınar, ekonomik dar boğazdan çıkmak için başlatılan ‘Şimdi Destek Zamanı’ kampanyasından 13 bin 800 lira para toplandığını dile getirdi.
    Karapınar, takımın ikinci etap kampı olan Kızılcahamam’a gidecek yakıt parasının bulunmadığının altını çizdi. Sanayi şehri olarak bilinen Konya’nın takıma sahip çıkmamasına anlam veremediklerini bildiren kulüp başkanı Karapınar, “İkinci etap kamp çalışmalarının masraflarını karşılayacak durumda değiliz. Mutlaka Konyalı bir iş adamı çıkıp, 'kampın masrafları bana ait' diyecektir. Çok acı ama Konyaspor'u kampa götürecek otobüsün yakıt deposunu yönetici arkadaşımızdan aldığımız parayla doldurduk. Konyaspor'un mazot alacak parası yok. Şehri yönetenlerden destek bekliyoruz.” dedi.

    MİLLETVEKİLLERİ BİR MAAŞINI KONYASPOR’A BAĞIŞLASIN
    Bazı şehirlerde takım için başlatılan kampanyalara en büyük desteği siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının verdiğini anımsatan Bahattin Karapınar, 14 milletvekilinin bir aylık maaşını kulübe bağışlamalarını talep etti.
    Başkan, “Zaman zaman duyuyoruz. Bazı şehirlerde milletvekilleri ilk maaşlarını şehrin takımına bağışladı. Bu şehrin 14 milletvekili var. Kimse bugüne kadar halimizi sormadı. Şehri harekete geçirmek, Konya’nın en önemli markası olan Konyaspor’a destek sağlamak için milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Bir maaşlarını kulübümüze versinler, şehrin desteğini sağlamak için çalışmalar yapsınlar istiyoruz.” diye k onuştu.

    İLAHİ ADALETE GÜVENİYORUZ
    Türkiye’nin gündemindeki futbolda şike soruşturmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Karapınar, kendilerinin de yasal süreci ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.
    Geçen sezon Konyaspor’un 15-16 puanının bir şekilde engellendiğini ileri süren Karapınar, ilahi adaletin tecelli edeceğine inandığını söyledi. Soruşturma sonucunda, Konyaspor’un hakkının teslim edilecerek Süper Lig’e çıkartılacağını düşündüklerini anlattı.
    Basın toplantısının ardından Konyaspor kafilesini taşıyan otobüs, 2. etap kamp çalışmaları için Kızılcahamam'a hareket etti.