Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - KULÜPLER Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile başkan yardımcısı Mesut Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında gerçekleştirilen ziyarette Gümüşdağ ve Hoşcan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşdağ, "Futbolun beklemeye tahammülü olmayan öncelikli konuları ve sorunları var. Sayın Başkan Yıldırım Demirören ile o konuları görüştük. Sohbet niteliğinde bir ziyaretti. Ligin ilk haftası Kulüpler Birliği toplantısı yapacağız. Sayın Demirören'e de davette bulunduk. Başkan'ın da katılımıyla bir toplantı yapacağız. Türk futbolunun marka değerine katkı sağlamalıyız. Gerek Federasyon, gerekse de Kulüpler Birliği olarak bu katkıyı sağlayacağız. Türk futbolunda kulüplerin çıkarlarından çok ortak menfaatler önemli. Hepimizin derdi Türk futbolu olmalı. Marka değeri yükselmedikçe sponsorların talip olması mümkün değil. Bundan dolayı kulüplerin kendi penceresinden bakmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Kulüpler Birliği Vakfı, gelecekte 18 kulüple temsil edilmeye başlayacak. Birlik ve beraberliğimizi oluşturmak için buradayız. Önceliğimiz, marka değeri, mali yapılar, federasyon ile daha çok istişare yapmak. TFF'nin de bize bu konuda desteği var" diye konuştu.

Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçıyla ilgili de, "Fenerbahçe ve Galatasaray'a başarılar diliyorum. TFF Süper Kupa maçının Fair-Play ve centilmenlik içinde geçeceğine inanıyorum. Ligler başlamadan önce bunun yansımasının olumlu olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de, "Sayın Göksel Gümüşdağ ve ekibine hayırlı olsun. Yeni sezon başlıyor. Federasyon, kulüplerle var. Kulüpler de Federasyon ile var. Yeni Türkiye olarak, geçmişi unutarak kardeşlik istiyoruz. Kulüpler 'Ben' değil, 'Biz' demeli. 'Ben' değil, 'Biz' dersek futbolun marka değeri ve kalitesi artacak. Problemi sadece Federasyon çözmez. Kulüplerin de kendi sorunlarını çözmeye çalışması lazım. Bugün önümüzde bir Orduspor örneği var. Kulüplerimiz mali kriterler ve tablolar konusuna daha fazla eğilmeli. İğneyi kendimize batırmalıyız. Marka değeri sadece kulüplerin tek başına yapacağı bir şey değil. Gazetelerde görüyoruz, bir sürü kulüp sponsor bulamıyor" şeklinde konuştu.

TFF Süper Kupa'da karşılaşacak Galatasaray ve Fenerbahçe'ye teşekkür eden Demirören, şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi günü Süper Kupa'da karşılaşacak Galatasaray ve Fenerbahçe'ye teşekkür ederim. Çünkü bu maçın gelirlerini Soma'ya bağışlayacaklar. Pazartesi oynanacak maç sadece bir kupa karşılaşması. Umarım maçın olumlu yönlerini konuşuruz. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki kardeşlik tribünlere de yansısın."

Passolig uygulaması hakkında da konuşan Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, "Bu artık bir zorunluluk. Her kulüp de buna uyacak. Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi biz de e-bilet dönemine geçtik. Taraftarlar da buna uymak zorunda. Statlarda olayların önüne geçmemiz için önemli bir uygulama. Fenerbahçe ile de görüşmeler devam ediyor. Onlar da muhakkak katılacaktır" dedi.