Dünya Rugby Şampiyonası’nda kupayı kazanmaya birkaç adım yaklaşan ama çeyrek finalde kaybeden Güney Afrika takımı, ülkelerine gelişlerinde muhteşem bir törenle karşılandı. Rugby’nin en gözde spor dalı olduğu ülkelerden olan Güney Afrika’da finalde Avustralya’ya mağlup olan oyuncular, kendilerine karşı gösterilen bu ilgiden dolayı gözyaşlarına hakim olamadı.
    2007’de Dünya Rugby Şampiyonu olan takımın 15 oyuncusunu, Johannesburg’taki Oliver Tambo Havaalanı’nında binlerce kişi karşıladı. 7’den 77’ye her kesimden taraftarın oluşturduğu Güney Afrikalı taraftarlar, yenilgiye rağmen takıma moral vermek için havaalanına akın etti. Takımın gelişi sırasında havaalanında geleneksel Afrika dans grubu meydanda performanslarını sergiledi. Halkı selamlayan Rugbyciler daha sonra medyanın karşısına çıktı.
    Güney Afrika Rugby Takımı Springbok’un koçu Peter De Villiers gazetecilerin önünde istifa edeceğini açıkladı.
    Spor Bakanı Yardımcısı Gert Oosthuizen ise Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Hiç şüphe yok ki turnuvadan elenmemiz yürekleri parçaladı ve çok üzücü oldu. Oyunu biz oynadık ama rakamlarda yenildik. 1995 ve 2007’de iki defa dünya şampiyonu olan takımımızı desteklemeye devam edeceğiz. Biraz önce taraftarların sevgi gösterisinden anlaşılacağı gibi oyuncularımız halen milli kahramanlarımızdır.” dedi.
    Turnuvanın aynı gün oynana diğer çeyrek final maçında Arjantin’i mağlup eden Yeni Zelanda, Avustralya’nın rakibi oldu. Kupada diğer yarı final karşılaşması ise Galler ve Fransa arasında oynanacak.