Shakhtar Donetsk ile Barcelona, 5-1'in rövanşında Ukrayna'da karşı karşıya geldi. Maça ümitsiz başlayan Shakhtar karşısında Barcelona'da eşitliği bozan sayıyı Messi klasına yakışır bir golle kaydetti ve takımının yarı final biletini perçinledi. Gecenin en çok merak edilen maçının sonucunda Manchester United Chelsea'yi 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Barcelona, deplasmanda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e konuk oldu.

Donbass Arena'da oynanan karşılaşmada Barcelona rakibini 1-0'la geçerek yarı final biletini kaptı. Bilindiği gibi Nou Camp'ta oynanan ilk maçı Barcelona 5-1 kazanmış ve turu da büyük ölçüde garantilemişti.

MESSİ DAYANAMADI VE ATTI

İspanya'da oynanan ilk maçı 5-1 kazanan Barcelona ikinci maçta da gol atmadan duramadı! Iniesta, Dani Alves, Pique, Xavi ve Keita'nın golleriyle Ukrayna ekibinin ağlarına 5 gol bırakan Katalan ekibinde ilk maçta gol atamayan Messi 42. dakikada sahneye çıkarak ilk maçın acısını da çıkarmış oldu. Bu gol karşılaşmada en azından güçlü rakibine karşı sahasında bir galibiyet almak isteyen Ukrayna ekibinin tüm umutlarını söndürdü.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Barcelona, deplasmanda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e konuk oldu.

Çeyrek finalde Shakhtar Donetsk'i eleyen Barcelona 26 Nisan tarihinde Tottenham-Real Madrid eşleşmesinin galibi ile yarı finalin ilk maçında karşı karşıya gelecek.

ŞEYTAN CHELSEA'Yİ ÜZDÜ

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonucu merakla beklenen maçında Manchester United, Chelsea'yi 2-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester United evinde, Chelsea'yi 2-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Kırmızı Şeytanlar 1-0 kazandığı maçın rövanşında, Old Trafford'da rakibini konuk etti. İki takımın da kontrollü başladığı maçta ilk gol ev sahibi Manchester United'dan geldi. Gol perdesini açan isim 43. dakikada Hernandez oldu. İkinci yarıya Drogba değişikliği ile başlayan Chelsea, aradığı golü 77. dakikada Drogba ile buldu ancak aynı dakika içinde United, Ji Sung Park ile bu gole yanıt verdi ve sonucu belirledi.

Chelsea'de Ramires 70. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Manchester United, böylece 2008 yılında Moskova'da oynadıkları final maçının da rövanşını vermemiş oldu.

Karşılaşmanın yıldızları Manchester United'ın iki golünün de asistini yapan Ryan Giggs ve Chelsea'nin tek golünü atan Didier Drogba oldu.

Yarı finale yükselerek kupaya bir adım daha yaklaşan Manchester United'ın, yarı finaldeki rakibi Schalke - Inter eşleşmesinin galibi olacak. İki takım arasında İtalya'da oynanan ilk maçı Schalke 5-2 kazanmış ve büyük bir avantaj elde etmişti.

Yarı final ilk maçı 26 ya da 27 Nisan, rövanş maçı ise 3 ya da 4 Mayıs'ta oynanacak.

Manchester United 28 Mayıs'ta Wembley'de oynanacak finalde kupayı kaldırma hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

GIGS'TEN 'AL DA AT'

Manchester United'ı öne geçiren gol 43. dakikada genç Meksikalı Javier Hernandez'den geldi ama bu golde büyük pay aktif futbol hayatını sürdürürken bir efsane haline gelen Ryan Giggs'indi. Sol kanattan müthiş kaçan Giggs, kale içine yerden sert bir pas attı, Hernandez'e ise yakın mesafeden yalnızca topa dokunmak kaldı. 1-0.

AYNI DAKİKADA İKİ GOL...

Chelsea 10 kişi kaldıktan sonra Drogba ile golü bulup umutlandı ancak bu umutlar yalnızca saniyeler sürdü. Orta sahadan atılan uzun pası çok iyi kontrol eden Drogba, ceza sahasına girer girmez yerden sert vurdu ve maça beraberliği getirdi. Chelsea'nin umutlarını yıkan gol ise yine 77. dakikada geldi. Bu golde de Ryan Giggs imzası vardı. Giggs'in klas pasında Park ceza sahası içinde topla buluştu, sol çaprazdan sert vurdu ve skoru 2-1'e getirdi.

TORRES'TE UMUT YOK...

Chelsea'ye büyük umutlarla ve rekor bir ücretle transfer olan İspanyol yıldız Fernando Torres, Chelsea formasıyla kötü maçlarından birini daha çıkardı ve yine golle tanışamadı. Maça ilk 11'de başlayan Torres, hiç bir varlık gösteremediği ilk yarının sonunda Carlo Ancelotti tarafından kenara alındı. Ancelotti'nin ümitlerini bir kez daha yıkan Torres'in yerine ikinci yarıda oyuna Didier Drogba girdi.

DROGBA BİR BAŞKA...


Drogba ilerlemiş yaşına rağmen yine kalitesini gösterdi ve Manchester United kalesinde önemli tehlikleler yarattı, golünü atmasına rağmen elenmeye engel olamadı. Chelsea'nin en çok savaşan ismi olan ve mağlubiyete direnen Drogba, rakip savunmayı çok zorladı, orta sahaya gelip sürekli top aldı, rakip kaleyi gördüğü her yerden sert şutlarını gönderdi ama sahadan üzgün ayrılmaktan kurtulamadı. Belki Chelsea kaybetti ama Drogba karşılaşmanın yıldızlaşan isimlerinin başında geldi.

VAN DER SAR FARKI

Şampiyonlar Ligi'ndeki 95 maçına çıkan 40 yaşındaki deneyimli eldiven Van der Sar, gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden biri olduğunu yine kanıtladı. Kalesindeki duruşuyla takım arkadaşlarına güven veren Hollandalı file bekçisi, ilk yarıda müthiş bir çıkışla mutlak bir golü engelledi. Ceza sahası dışında Anelka ile karşı karşı kalan Van der Sar, yetenekli oyuncunun ayaklarından kayarak topu tıpkı bir savunma oyuncusu gibi aldı ve bekletmeden meşin yuvarlağı taça atarak golü engelledi.