MANİSA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hayrettin Hayri Tokmakçı, Manisa 19 Mayıs Stadı'nın yenilenmesi ve kale arkası tribünlerin üstlerinin kapatılması için çalışma yaptıklarını belirterek, projenin 4 milyon 500 bin TL tutarındaki maliyetinin 2018 yılı bütçesine girmesi için girişimlere başladıklarını ifade etti.
Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor ve TFF 1'inci Lig'de mücadele eden Manisaspor'un ortak kullandığı stadın yeni bir yüze kavuşacağını belirten Tokmakçı, "Kale arkalarının kapatılması projesinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden randevu aldık. Gerekli görüşmeleri yapacağız" dedi.
Müdür Vekili Tokmakçı, 19 Mayıs Stadı'nda futbolcuların konaklayabilmesiyle ilgili de projelerinin olduğunu söyleyip, "Spil kale arkasında tribün altında kalan boş alana sporcu konaklama tesisi yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 50-60 yatak kapasiteli bir yer olacak. Bu yatırım ile ilgili teknik elemanlarımız çalışıyor. Yaklaşık 500 bin TL'ye mal olacak bu yatırımı da 2018 programına aldırmak istiyoruz. Projeyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Stadın 4 tribünü, daha önce farklı yıllarda yıkılıp yeniden inşa edilmişti. Stat kapasitesi, yeni tribünlerle 16 bin 597 kişiye çıkarılmıştı.

FOTOĞRAFLI