Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'a 3-1 mağlup olan Manisaspor’un Teknik Direktörü Ümit Özat, maçın ardından hakem Kuddusi Müftüoğlu hakkında “Hakemle sevişmediğimiz belli.” dedi
Özat, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın değerlendirilecek bir tarafının olmadığını söyledi. İlk yarıda iki tarafın da pozisyon bulamadığını, duran toplardan goller olduğunu belirten Özat, “Eskişehirspor maçının aynısını yaşadık. Kırmızı karttan sonrasını değerlendirmeye gerek yok. Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Maalesef alışkanlıklar kolay kolay bırakılmıyor. Hafta için çok çalışmamıza rağmen duran toptan 2 gol yedik, ancak mücadeleden memnunum.” diye konuştu.
Hakem Kuddusi Müftüoğlu ile ilgili bir soru üzerine ise Ümit Özat şunları kaydetti: “Ne diyeyim ki, her zaman hakemle ilgili benim fikrim belli. Türkiye'de konuşmayanlar cezalandırılıyor. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçındaki hatalı hakemler dinlendiriliyor. Diğer maçlar hakkında Merkez Hakem Kurulu görüş belirtmiyor, pozisyonlar tartışılmıyor. Ben futbolculuk dönemimde de bunu söylüyordum. Hakemle sevişmediğimiz belli. Bu şahsın benimle olan geçmiş münasebetlerini kontrol ederseniz, herhalde doğruyu bulursunuz. Pek önemsemediğim için Allah'a havale ediyorum. Ne diyecek? Çıkıp etkili değil mi? diyecek. Ben böyle olduğunu düşünüyorum. Geçmişten beri böyle. Ben her zaman Türkiye’de hakemlerin futbolu bilmediğini söylüyorum. Aziz Nesin’in bir lafı vardır biliyorsunuz, ben tam tersini söylüyorum. Ülke futbolunun yüzde 40 hakemlerin mi diyeyim ya da diğerleri üstüne mi alınsın, şahıs belirtmemek lazım ama tam tersini söyleyeyim. Ama bilenler var, bilmeyenler var. Hatayı hata ile telafi edenler var. Bu sadece bize değil. Geçmiş maçları analiz etmek belki bizim işimiz değil ama baktığınız zaman insanların emeğiyle bu kadar kolay oynanmamalı, bu kadar kolay karar verilmemeli diye düşünüyorum. Söyleyecek bir şey yok artık. Bursaspor’u tebrik ederiz.”
Özat, Bursaspor yardımcı antrenörü Mutlu Topçu ile bir diyaloğunun hatırlatılması üzerine, Bursaspor kulübesinden hakeme olan tepkiler üzerine tartıştığını belirterek, ''Bizim birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben meslektaşlarıma destek veriyorum.'' dedi. Futbolculara hatasını yüzüne söylediğini kaydeden Özat, ''Başarı oyuncularımın, başarısızlık benimdir. Bu sonucu haftaya telafi edeceğiz.'' diye konuştu.
Manisasporlu Ahmet İlhan Özek de yenildikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Ahmet İlhan, “Yan toplarda zaafımız vardı, hafta içinde buna çalışmamıza rağmen yan toptan yediğimiz 2 gol bizi moral olarak aşağı çekti. Girdiğimiz pozisyonları da değerlendirmeyince sahadan mağlup ayrıldık. Galip gelsek çok rahatlayacaktık. Bana yapılan hareketin penaltı olduğunu düşünüyorum. Pozisyon çok netti, yüzde yüz içerdeydi.'' dedi.
İsaac ise maça istedikleri gibi başlamalarına rağmen skor üstünlüğünü koruyamadıklarını, bundan sonra daha çok çalışıp, küme düşme hattından uzaklaşmak istediklerini söyledi.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da kendilerini destekleyen taraftarlara çok teşekkür ederek, galibiyeti onlara armağan ettiğini söyledi.
Manisaspor karşılaşmasının geleceklerini belirleyecek müsabakalardan bir tanesi olarak gördüklerini dile getiren Sağlam, “Futbolcularımıza da 'nerede olmak istiyorsanız onu siz belirleyeceksiniz, buna göre gereğini yapın' dedik. İyi mücadele oldu, maçta geri düşmesine rağmen çevirmeyi bildik, oyunu kontrol ettik, güzel bir galibiyet oldu. Gelecek hafta da kazanmamız gerekiyor ki, bu söylediklerimiz anlam kazansın. Bu sezon gereksiz puanlar kaybettik. Kazanmayı alışkanlık haline getirip, bu maçla galibiyet serisi başlangıcı yapmamız gerekiyor. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok iş yapmamız lazım, ligde 8 maçımız kaldı. Bunları iyi değerlendirip, ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz.'' şeklinde konuştu.
Bursasporlu Turgay Bahadır maçın zor geçeceğini bildiklerini maçın genelinde topun sahibinin kendileri olduğunu dile getirdi. Oyunu kendilerinin yönlendirdiğini belirten Turgay Bahadır, “Futbolda geçmişi fazla düşünmeyeceksin. Bu karşılaşmanın bizim için yeni bir başlangıç olacağını düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.
Ömer Erdoğan ise maçı kazanıp alt sıralardan kurtulduklarını, önümüzdeki haftalarda da bu süreci devam ettirmek istediklerini söyledi. Karşılaşmanın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Ömer Erdoğan, ''Bir tane tartışmalı pozisyon vardı, Sestak ile ilgili. Sestak çok düzgün birisidir, bize de söylerdi. Pozisyonda topun eline çarpmadığını ve de faulün içerde olmadığını söyledi. Hakemin iyi maç yönettiğini söyleyebilirim.'' diye konuştu.