HAKAN TARHAN - İSTANBUL /

Ligin ilk haftasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Avcı, önde rakiplerine baskı yaparak toplar kazandıklarını ve bu sayede erken gol bulduklarını söyledi.

Fenerbahçe'ye karşı iyi mücadele ettiklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Geçen sene son haftalarda Fenerbahçe ile oynamıştık. O maçta farklı bir sistemle oynadılar. Monaco maçında başka, Grasshoppers maçında başka bir sistemle oynayan Fenerbahçe vardı. Grasshoppers maçının analizini yaparak son iki günü geçirdik, maçtan önce ön kenar oyuncularının değişeceğini tahmin ettik. Bugünkü oyun analizini yaptıktan sonra geçen sene ikinci bölgede bekleyen değil, üçünü bölgede baskı yapmamızın doğru olacağını biliyorduk. 8 top kazandık, oyunun başında golü bulduk, ilk yarıda top kayıpları yapmayıp, final paslarını iyi yapsak maçı ilk yarıda koparabilirdik" dedi.

İkinci yarıda Emre Belözoğlu'nun kırmızı kart görmesiyle 25 dakikada eksik oynadıklarını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Top kayıplarıyla Fenerbahçeyi devreye soktuk. Emre'nin çıkması ve 25 dakika eksik oynamak zordu ama koşu mesafemizde eksiklik yoktu, sprint sayımız daha fazlaydı. Fenerbahçe'nin ikinci santrforu sokup kenar ortalara döneceğini biliyorduk, savunmanın göbeğini boşaltmadık. Oyuncularım inanılmaz mücadele ortaya koydu. Zaman zaman oyuncu kalitesi değil, oyun kalitesi kazanıyor. Lige, böyle bir rakibe karşı kazanarak başlamak, bizim için önemliydi, oyuncularımı tebrik ediyorum, Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum."

Avcı, yeni sezondaki hedeflerini ise geçtiğimiz sezon yaptıklarının üzerine bir fazlasını koymak olarak açıkladı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sezonun ilk maçı olması nedeniyle

galibiyetle başlamak önemliydi. Takımdaki tüm arkadaşları tebrik ediyorum. İyi bir mücadele oldu. Fenerbahçe'ye de bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

Maçta iki takımdan birer oyuncuya kırmızı kart gösteren Ali Palabıyık'ın kararlarının sorulması üzerine Gümüşdağ, "Hakemin iki kararının da doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Gümüşdağ, saha zemininde yaşanan sorunla ilgili, "Zemine ilk defa böyle bir tedavi uygulanıyor. UEFA Avrupa Ligi maçında da sıkıntı yaşadık ama 10 güne kadar toparlanacak" ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ, istifa eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu ile TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu'nun görülen lüzum üzerine görevden ayrıldığını söyledi.

TFF Yönetim Kurulunun genel kurul kararı alacağı iddialarının gerçek dışı olduğunu aktaran Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı ve TFF sürekli diyalog içinde. Her konuyu değerlendiriyoruz. Bu konuyu da değerlendirdik. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, görevine devam ediyor. Genel kurul kararı almaya bir sebep yok. Tahkim Kurulu ve Disiplin Kurulu ile ilgili görülen lüzum gereği böyle bir karar verilmiştir" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını da yürüten Gümüşdağ, deplasman yasağının kaldırılmasıyla ilgili aldıkları tavsiye kararının arkasında

olduklarını kaydetti.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor arasında deplasmana taraftar götürmeme yasağının kalmasıyla ilgili Kulüpler Birliği Vakfının tavsiye niteliğinde karar aldığını belirten Gümüşdağ, "Deplasman yasağının kaldırılmasını baştan beri savunan kişiyim. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor, bu yasağın kaldırılması için imza verdi. Bu konuda mutabıkız. Deplasman yasağının artık kalkması lazım. Demokrasi ve şehitler mitinginde birlik ve beraberlik gördük. Bundan cesaret alarak tüm kulüp başkanları olarak bu konuların üzerine gitmek zorundayız. Deplasman yasağının kalkmasını hala destekliyoruz. Valimiz, il emniyet müdürümüz ve diğer illerimizin valilerinden bu desteği bekliyoruz. Tabii ki provoke eden belli gruplar var. Buna rağmen deplasman yasağının kalkmasından yanayım" şeklinde konuştu.

Gümüşdağ, Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan Turkcell Süper Kupa maçında çıkan olayların kararlarını etkilemeyeceğini aktararak, "Bu tip olaylar olacak. Buna rağmen bu kararın arkasında durmamız lazım. Futbolun içinde böyle şeyler olmaz. Futbol bir seyir oyunu. Kaybetmek de var kazanmak da. Bugün Fenerbahçe de kazanabilirdi ama Medipol Başakşehir kazandı. Futbolda netice, iyi mücadeleye bağlı. Kararımız netice değil, bir tavsiye kararı ama tüm kulüpler deplasman yasağının kaldırılmasında mutabık" diye konuştu.

MUSTAFA PEKTEMEK

Medipol Başakşehir'in yeni transferi Mustafa Pektemek ise, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. Transferim çok kısa sürede oldu. Bir haftada halloldu diyebilirim. Takıma dün katıldım. Bugün de maça çıktım. İyi bir başlangıç yapmak istiyordum. Güçlü bir rakiple oynadık ve kazandık. Bunun için çok mutluyuz. İnşallah bunun devamını getiririz" dedi.

Turuncu-lacivertli takımın genç oyuncusu Cengiz Ünder ise ilk Süper Lig maçına çıktığını vurgulayarak, "İlk maçımı Fenerbahçe karşısında oynamam büyük bir tecrübe. UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç oynamıştım. Bugün de Süper Lig'de ilk maçımı oynadım. Bugün çok iyi mücadele ettik. Üç puan aldığımız için çok mutluyuz. Her şey çok iyi olacak" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat da, basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakiplerinin bir şut atarak kazandığını belirterek, "Bugün çok kötü oynamadık. Rakibimizin bir pozisyonu varken, biz 6-7 şans bulduk ama sonuçlandıramadık. Galibiyet için yeterince şans bulup kazanamadığımız için gerçekten çok üzgünüm. Bugün zor bir rakiple oynadık, pozisyonlarımız olmasa tamam diyeceğim ama var ve gole çeviremedik. Takımın başına geçeli 4-5 gün oldu, takım içinde her gün yeni şeyler görüyorum, öğreniyorum. Bu akşam aldığımız sonucun rakiple çok alakası olduğunu düşünmüyorum, burada bizimle ilgili bir mesele vardı. Bir hocanın en iyi özelliği takımının her maça nasıl çıkması gerektiğini bilmesidir, bunu iyi belirlememiz gerekiyor. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum, görevimin başına geçeli 4 gün oldu" diye konuştu.

Deneyimli çalıştırıcı, Medipol Başakşehir'in yalnızca kontra ataklarla gol aramayı düşünen bir takım olduğunu dile getirerek, "Bu akşam sürekli bekleyen ve kontra atakla gol bulmaya çalışan bir rakibe karşı oynadık. Böyle bir takıma karşı 3. dakikada kalenizde golü görüyorsanız, karşılaşma tamamen istedikleri gibi oynayabilecekleri bir hale geliyor. İyi defans yapıyorlar ve 9 kişi topun arkasında bekliyorlar. Sonucu korumak için çok çalıştılar ve başardılar. Deplasmanda oynuyorsunuz ve böyle maçlarda oyunu biraz daha golsüz tutmanız gerekir. Oyun golsüz gitmeliydi ki rakip biraz daha üzerimize gelmek mecburiyetinde kalsın ama yediğimiz bu gol hiç iyi olmadı" dedi.

Hollandalı teknik adam, sonuçtan dolayı oyuncularını suçlayamayacağını ifade ederek, "Bu durumu nasıl değiştirebiliriz diye çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Oyuncuları suçlayamam, iyi bir sonuç almayı denediler ama takımda bir şeyler eksik. Ya o sertlik, keskinlik ya da fiziksel anlamda bir şeyler eksik. Belki de biraz da kalite olarak eksiklik olabilir. Tekrar söylüyorum aldığımız sonucun rakiple fazla alakası yoktu. Belki deplasman maçlarında stratejimizi değiştirmemiz gerekiyor. Oyun kurmaya çalışmak yerine rakibimizin bu işleri yapmasına izin vermeliyiz. Belki de deplasmanda onların yaptığını yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Advocaat, hafta içinde yaptığı basın toplantısında, 'Başkan Aziz Yıldırım ile sistemi konuşacağım' yönünde bir açıklaması bulunmadığını ifade ederek, "Başkanla sistemi konuşacağız demedim. Benim yaptığım açıklama sistemle ilgili değil, transferle ilgiliydi. Ne mümkün ne mümkün değil onu konuşacağız dedim. Başkan da çok fazla transfer yapamayacağımızı biliyor, belki kiralama yoluna gideceğiz ya da başka bir çözüm bulacağız. Yaptığım açıklamanın sistemle ilgisi yoktu" şeklinde konuştu.

Advocaat, 'Yerli bir yardımcı antrenörü ekibinize almayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soru üzerine, "Teknik kadroda 4 yıldır Fenerbahçe'de çalışan yerli bir antrenör bulunuyor" dedi.