Muhammet KAÇAR/RİZE, () - SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, zihinsel olarak lige hazır olduklarını belirterek, "Evimizde oynayacağımız tüm maçlarda her takıma karşı favoriyiz" dedi.
Özdilek, ligin ilk haftasında karşılaşacakları Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdükleri Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, zihinsel olarak lige hazır olduklarını söyledi. Sezonun açılış maçında Gençlerbirliği’ne karşı favori olduklarını kaydeden Özdilek, Kendi evimizde oynayacağımız maçlarda her takıma karşı favoriyiz. İlk maçlar zordur. Ama kazanma adına saha içerisinde her şeyi yapacağız. İlk maçlarda ritim yakalamak zordur. Haftalar ilerledikçe fiziksel olarak çok daha yukarılara çıkacağız. Lige iyi başlamak temel düşüncemiz. Bunun için yüzde yüz hazır olmasakda zihinsel olarak hazırız. Kendi evimizde lige iyi başlayarak iyi devam etmek istiyoruz” diye konuştu.
GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ
Gençlerbirliği’ne karşı taktiksel çalışma da yaptıklarını ifade eden Özdilek, "Rakibi çok iyi tanıyoruz. Benim eski takımım. Oyuncu profili aynı. Onların zafiyetlerinden yaralanmak istiyoruz. Rakipten çok kendi yapacaklarımızla ilgileneceğiz. Gençlerbirliği ligin dişli takımlarından biri. Bizde öyleyiz. Amacımız kendi evimizde galibiyetle başlamak olacak. Düşündüklerimizi sahada uygulayarak bunu başarmak istiyoruz" dedi. Taraftarların desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Özdilek, "Ligin ilk maçı olması ve yeni bir bilet uygulamasına geçilmesi nedeniyle ilk maçta stadyum tamamen dolmayabilir. Ancak biz taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
HOLOSKO TRANSFERİ
Holosko transferini değerlendiren Özdilek, iyi bir transfer gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: 
"Fiziksel olarak bir sıkıntısı olmadığını biliyorum. Yarın aramızda olacak. Önemli bir oyuncuyu bünyemize kattık ve mutluyuz. Gençlerbirliği maçı kadrosunda olmasını istiyoruz. Ama kendisi ile konuşacağız. Durumuna göre bunu değerlendireceğiz."
GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HAZIRLIKLARI
Yeni Şehir Stadyumunda Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdüren yeşil mavililer koşu ve pas çalışması ile taktik ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi. Yeşil mavililerde Gençlerbirliği maçı öncesi geçen sezondan cezalı olan Oğuzhan ile lisansı yetiştirilemeyen Engin kadroda yer alamayacağı açıklandı.

FOTOĞRAFLI