Fenerbahçe'nin halen sözleşme uzatmadığı Semih Şentürk'e Mersin İdman Yurdu talip olurken, 4 yıl için 10 milyon Euro ve 'gel, kaptanımız ol' önerisinde bulundu.

Fanatik Gazetesi'nden Zafer Büyükavcı'nın haberine göre; Bank Asya Birinci Lig'de lider olarak Süper Lig vizesi alan Mersin İdman Yurdu, transferdeki ilk bombasını patlatmak üzere harekete geçti.

Teknik direktör Nurullah Sağlam, "Türkiye'nin en iyi santrforu" olarak gördüğü Semih Şentürk'ün alınması için yönetim kuruluna talepte bulundu. İki lig arasında büyük farklar bulunduğunu ve yıllar sonra çıkılan Süper Lig'de kalıcı olmak için iyi bir kadro kurmaları gerektiğini belirten Sağlam; Semih konusunda da yönetimin her türlü fedakârlığı yapmasını istedi.

Sağlam'ın raporu dahilinde harekete geçen Mersin İdman Yurdu Yönetimi, yıllık 2.5 milyon Euro'luk teklifle Semih Şentürk'ün kapısını çaldı. Fenerbahçe Yönetimi'nin halen sözleşme uzatmadığı Semih'e bu rakam üzerinden 4 yıllık kontrat teklif eden Güney ekibi, ayrıca takımın kaptanlık görevini de Semih'in yapmasını önerdi. Adı sık sık İspanyol kulüpleriyle anılan Semih'in, 4 yılda 10 milyon Euro'luk bu teklif nedeniyle aklının karıştığı kaydedildi.