Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, () - SPOR Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Mersin İdmanyurdu, geçirdiği trafik kazası sonucu futbolu bırakmak zorunda kalan eski futbolcusu Mustafa Aydın için sahasında Adanaspor'la karşılaştı. 
Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Stadyumu’nda oynanan ve geliri Mustafa Aydın’a verilecek özel karşılaşmaya ilginin son derece az olması dikkat çekti. 'Mustafa Aydın' tezahüratlarıyla yıllar sonra 33 numaralı formasıyla yeşil sahaya çıkan Mustafa Aydın, taraftarlarını selamladı. Büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Mustafa Aydın son derece duygulanırken, takım arkadaşları onu bir an olsun yalnız bırakmadı.
Mersin İdmanyurdu sahaya geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul’u da unutmadı. Kırmızı Lacivertliler sahaya 'Hamdi Yurdakul’u rahmetle anıyoruz' pankartıyla çıktılar. Maç öncesi ise geçtiğimiz hafta yaşamlarını yitiren Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba ile TSYD Mersin Temsilcisi Gazeteci Hamdi Yurdakul anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Adanaspor kaptanı Merthan Açıl, yeşil sahalara veda eden Mustafa Aydın’a takımının bir formasını hediye etti.
Mustafa Aydın'ın başlama vuruşunu yaptığı maçın ilk golü 21. dakikada konuk Adanaspor futbolcusu Murat Yılmaz’dan geldi. Maça geçtiğimiz sezonun kadrosuyla başlayan Mersin İdmanyurdu'nun beraberlik sayısı 40’ıncı dakikada ceza alanı dışında kazanılan serbest atışı kullanan Efe’den geldi. İlk yarı da karşılıkla atılan gollerle 1-1 sonuçlandı.
İkinci yarıda Mersin takımının tamamına yakını yeni transferlerden oluştu. 71. dakikada Mersin'in 2. golünü ise ceza sahası dışından Enes attı. Karşılaşma Mersin İdmanyurdu'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçın oynandığı Mersin Stadyumu’nun bozuk zemini ise maça damgasını vurdu. Maç sırasında kötü zemin kısa süre içinde adeta köstebek yuvasına dönmesi her iki takımın futbolcularına da zor anlar yaşattı. 

FOTOĞRAFLI