Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, sahasında oynadığı maçta Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. 
Maçı değerlendiren Mersin İdmanyundu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Ben iki takımında tebrik ediyorum. Hem biz hem de Galatasaray takımı galibiyet için oynadı. Bizde çok iyi pozisyonlar yakaladık. Son paslarda biraz dikkatli olabilseydik rahatlıkla en kötü halde buradan bir puanı alabilirdik. Oyun olarak baktığınızda zaman zaman çok iyi oynadık iyi de baskı kurduk, pozisyon yakaladık. Son paslarda maalesef istediğimiz şeyleri yapamadık. Bizim tüm amacımız bu ligi ilk 10 içinde bitirmektir. Böyle maçları iyi oynayıp kaybettiğimiz zaman çok üzülüyoruz. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet gibi düşünüyoruz, ama kaçırdıklarımızı düşündüğümüz zaman ya da yediğimiz golü düşündüğümüz zaman hak ettiğimize inanıyoruz. Bizim tüm amacımız bu ligi ilk 10’da bitirmektir. Tek amacımız kalan 3 maçımızı, Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Eskişehir maçı olsun bunları iyi bir yerde bitirip yolumuza devam etmek istiyoruz. Ben Galatasaray takımını tebrik ediyorum. Kaleci Muslera’yı ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten bugün mükemmel oynadı. Galatasaray takımına baktığınız zaman bir gün Muslera, bir gün Burak, Yasin çıkıyor. Oyunu her an değiştirebiliyorlar. Zengin bir kadroları olduğu için ama bugün kaleci kritik ve maçın belki de en kritik kurtarışlarını yaptı. Sadece benim üzüldüğüm bana göre Ali Palabıyık’ın belki de Türkiye’nin en iyi hakemlerinden bir tanesi olacağına ben yürekten inanıyorum. Bugün de bana göre çok iyi maç yönetti ama bir iki hatası olmuş olabilir. Son saniyede yan hakemin faul verip, çünkü biz her türlü riske girdik. Stoper oynayan Efe’yi bile ön liberoya aldık ki, ölü toptan faydalanalım diye. İstediğimiz şeylerde oldu. Çok güzel de bir faul kazanmıştık. Yan hakem vermesine rağmen orta hakem maçı bitirdi. Benim anlamadığım böyle bir şeyi Galatasaray’ın sahasında bu ortamda yapamaz. Başka büyük takımların sahasında yapamaz. Onun için böyle hakem arkadaşlarımızın buralarda biraz daha cesaretli olması gerekiyor. Bunu vermesi, kullandırması gerekiyor. Bizim üzüldüğümü o ama ben hakemi de tebrik ediyorum. Bana göre çok mükemmel bir maç yönetti. Tek hatası da buydu. Ona üzüldük, onun dışında da hiçbir sıkıntı olmadı. Tekrar Galatasaray takımını tebrik ediyorum" dedi. 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, "Bugün zor bir maça çıktık. Çünkü Mersin İdmanyurdu beklediğimiz gibi bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıda erken bulduğumuz golden sonra kontrollü oymaya çalıştık. Bunun da büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Her şeye rağmen kalemizde oldukça fazla pozisyon verdik. Verdiğimiz pozisyonlarda da özellikle Muslera çok önemli kurtarışlar yaptı. Kendisini tebrik ediyorum ve takımdaki diğer oyuncalarımı da tebrik ediyorum. Çünkü bu haftalara bu maçları oynamak kolay değildir. Şükürler olsun biz kontrollü oynamayı da başardık. Önümüzde 3 maçımız kaldı. Bunları da aynı şekilde iyi bir performans gösterip hedefe ulaşmak istiyoruz. Mersin İdmanyurdu takımını da Rıza hocayı da tebrik ediyorum. İyi bir kadrosu var, iyi bir takım ve iyi oynuyorlar. Bugün bize çok zor anlar yaşattılar ama kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI