Mizgin Ay: "Kendime inandım"

Rümeysa Ökdem: "Çok güzel bir ortamdı"

Şevval Ayaz: "Talihsizlik yaşadım"

İSTANBUL, ()

Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda bir altın, bir de bronz madalya kazanan milli atlet Mizgin Ay ile başarılı sonuçlara imza atan atletlerimiz Türkiye'ye döndü.
Kenya'nın başkenti Nairobi'de 12-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 100 metredeki tarihi şampiyonluğun ardından şampiyonanın son gününde 200 metrede 23.76'lık derecesiyle bronz madalya elde eden Mizgin Ay ile kızlar yüksek atlamada dördüncü olan Rumeysa Ökdem, 100 metre engelli finalinde mücadele eden Şevval Ayaz, 100 metrede yarışan Melike Malkoç ve üç adım atlamada mücadele eden Esra Yılmaz İstanbul'a döndü.
MİZGİN AY: "KENDİME İNANDIM"
Fenerbahçeli milli atletler, Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.
Yarış anıyla ilgili konuşan Mizgin Ay, "Bu sene antrenörümle birlikte hedef olarak Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nı koymuştuk. Nairobi'ye gittik ama kızı ameliyat olacağı için antrenörüm gelemedi. Milli takım arkadaşlarım, masörümüz, antrenörler bana destek oldular. Ben de inandım kendime ve final koşmayı hedefledim. Sonra listeye baktım ve gelenler içerisinde dördüncü gözüktüğümü gördüm. İlk gün yarışı çok yağmurluydu. En kötü seri bana geldi, rüzgar önden çok esiyordu. Orada 11.92 ile serimde 1. olarak yarı finale yükseldim. Ardından 11.57 ile Jamaikalı kızla koştum ve finalde onu geçmeyi başardım. Ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum. Aldım Türk bayrağını ve koştum, herkes beni hazırlıyordu" dedi.
Gelişimiyle ilgili de açıklamalarda bulunan milli atlet, "Fenerbahçe'ye geldikten sonra kariyerimdeki rekorları kırdım. Fenerbahçe'nin büyük desteği var, çok teşekkür ediyorum. Antrenörüm de her konuda destek oluyor. Onu da çok seviyorum" ifadelerini kullandı.
200 metrede elde ettiği bronz madalyayla ilgili de açıklama yapan Mizgin, "Bu sene 100 metreye yönelik bir çalışma yaptık. 200 metreye yönelik çok çalışmadık. Pek umudum yoktu, dördüncü olacağımı düşünüyordum ama üçüncü olunca çok sevindim. İkinci madalyayı almak çok önemliydi. İnşallah her zaman böyle devam eder" şeklinde konuştu.
RÜMEYSA ÖKDEM: "ÇOK GÜZEL BİR ORTAMDI"
Yüksek atlama finalinde 1.79'luk derecesiyle Dünya Dördüncüsü olan Fenerbahçeli milli atlet Rümeysa Ökdem ise yaptığı açıklamada, "Türkiye rekorunu kırmak istiyordum ama olmadı. Dördüncü oldum, haklardan üçüncülüğü kaçırdım. Çok güzel bir ortamdı, çok heyecanlıydı" değerlendirmesinde bulundu.
ŞEVVAL AYAZ: "TALİHSİZLİK YAŞADIM"
Dünya Liseler Şampiyonu ve Türkiye rekortmeni Şevval Ayaz da açıklamasında, "Çok güzel bir ortam vardı. Benim için çok güzel bir gündü. İlk günden çok güzel başladı, rekor kırdım. Finalde daha iyi derece yapacağıma inandım ama olmadı, talihsizlik yaşadım" ifadelerini kullandı.
Finalde beşinci engele takılıp düşünce finiş göremeyen başarılı atlet, final anıyla ilgili, "İyi gidiyordum, dördüncü engele takıldım, biraz da heyecan yaptım. Kalkıp tekrar koşmayı düşündüm ama acıdan koşamadım" dedi.
Çok iyi bir eleme çıkaran ve rekorunu 13.20'ye indiren Şevval Ayaz, "Türkiye rekorunu geliştirdim. Bunu yapacağımdan emindim. Rekor gelince de çok sevindim. İnşallah devamı gelecek" diyerek sözlerini noktaladı.
İtalya'da gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Şampiyonası'nda mücadele edecek olan atletlerimiz, kendilerine inandıklarını ve orada da madalya kovalayacaklarını belirttiler.

FOTOĞRAFLI