16-30 Ocak tarihleri arasında Antalya/Alanya’da yapılan Gençler Tekwondo Milli Takım seçmelerinde Mehmet Ali İnan, 59 kiloda bütün rakiplerini yenerek 1. olmuştu. M. Ali İnan, Türkiye şampiyonasında Türkiye 2. olup Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Bu seçmelerde de bütün rakiplerini yenerek Milli Takıma seçildi.
1 - 5 MART 2012 tarihleri arasında Almanya’da yapılacak Gençler Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda 59 kiloda ülkemizi temsil edecek. Daha önce de katıldığı turnuva ve şampiyonalarda birçok başarıya imza atan İnan, Dünya Spor Kulübü sporcusu oldu.
Antrenörü Orhan İnan, çok çalıştıklarını, başarıya inandıklarını ve Allah'ın izniyle buralara kadar geldiklerini belirterek, ''Bir talihsizlik vardı üzerimizde. Finale kadar gelip, orada kalıyorduk.T abi nasip bu güneymiş. Sabah, akşam antrenmanlarımızı yaptık ve Allah'a tevekkül ettik. Rabbimde bize bu başarıyı nasip etti.'' dedi.
Öncelikle hem oğlu hem de sporcusu olan M. Ali’ye sahip çıkan Sungurbey Koleji yönetim kurulu ve idarecilerine çok teşekkür eden İnan, ''Oğlumu bursla desteledikleri ve başarılı olacağına inandırdıkları için teşekkür ederim.'' dedi.
Özel Sungurbey Lisesi öğrencisi olan M.Ali İnan ise yaptığı açıklamada, çok çalıştığını ve hakkettiği bir başarı elde ettiğini belirterek, ''Okulumu ve kulübümü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım ve başarılı oldum. Her seferinde finalde kaybedip, 2. oluyordum. Şimdi herkesin hedeflediği ve bu doğrultuda çalıştığı milli formaya çok çalışarak ulaştım. Bana destek olan başta babam ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim.'' dedi.
Özel Sungurbey Lisesi Müdürü Nihat Çelebi de, M. Ali İnan'ın okulun sporculara tanıdığı burs hakkından yararyandığını belirterek, ''Burstan yararlanarak okulumuza gelmiş öğrencilerimizdendir. Biz M.Ali’nin bu başarısını hep bekliyorduk. Kısmet bu güneymiş. Her defasında şansız bir şekilde finalde kaybediyordu. Allah'ın izniyle bu sefer hedefine ulaştı. Bu başarısından dolayı hem babası da olan antrenörünü hem de kendisini kutluyoruz. Gençler Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda öğrencimize başarılar diliyoruz.'' dedi.