HAKAN TARHAN - İSTANBUL /

Monaco Teknik Direktörü Leonrado Jardim ve oyunculardan Andrea Raggi, Fenerbahçe ile yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştular.

Fransa ekibi Monaco'nun teknik direktörü Leonardo Jardim, Fenerbahçe'nin çok tecrübeli bir takım olduğunu ve yarın dengeli bir maç olacağını söylerken, oyunculardan Andrea Raggi ise maça çok iyi hazırlandıklarını ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan stoper Andrea Raggi, maça çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduğunu bildiklerini belirten Raggi, "Hazır olmak için, yenmek için ve büyük bir maç yapmak için elimizden geleni yaptık" dedi.

Yarın çok iyi bir maç izleteceklerini de sözlerine ekleyen Andrea Raggi, "Kazanmaya çalışacağız. Biz Monaco'yuz, Fenerbahçe'den korkmuyoruz. Yarın çok güzel bir maç izleyeceksiniz. Biz maçımızı yapmaya ve kazanmaya geldik" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe taraftarlarının güvenlik gerekçesiyle Monaco'ya alınmayacağı konusuyla ilgili sorulan soruya Andrea Raggi, "Bu tabi bizi ilgilendiren bir soru ve konu değil. Biz maça konsantre oluyoruz. Bunlar daha çok bizim dışımızda konular" cevabını verdi.

Son olarak Robin van persie'nin çok büyük bir oyuncu olduğunu ifade eden Raggi, "Fenerbahçe'nin başka hücum oyuncuları da var; mesela Fernandao. Çok sağlam bir oyuncu. Fenerbahçe çok iyi bir takım. Bence Fenerbahçe Robin van Persie olmadan da çok iyi bir takım" diyerek sözlerini tamamladı.

LEONARDO JARDİM: "FENERBAHÇE ÇOK TECRÜBELİ BİR TAKIM"

Daha sonra söz alan teknik direktör Leonardo Jardim ise karşılaşmayla ilgili, "Sanırım yarın çok dengeli maç olacak. İki takım da çok büyük. Fenerbahçe çok tecrübeli bir takım. Bu sene 2-3 üst düzey savunma oyuncusunu da transfer etti. Türk oyuncuları da çok kaliteli. Hücumda sadece Robin van Persie değil, Fernandao da çok iyi bir oyuncu. Bu oyuncuları düşünüyorum. Yüzde 50-50 bir maç olacak diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe'nin son aylarda neler yaptığına baktığını da belirten Leonardo Jardim, "Sadece oynayacağımız takım olduğu için değil, Portekizli bir hocaları olduğu için de baktım. Geçen sene bir karar aldı. Bunun için yeni oyuncular transfer etti, bu sisteme uygun oyuncular transfer etti; Gregory van der Wiel gibi hücumcu. Sağlam santraforlar aldı. Şimdi sistemini değiştirdi. Transferlere bakınca bu yeni sisteme uygun oyuncular aldığını görüyorum" ifadelerini kullandı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bu arada Fransa ekibi Monaco, son antrenmanını maçın oynanacağı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdi. Teknik direktör Leonrado Jardim yönetimindeki antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirildi.