Nallıhanspor, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi 20. Hafta müsabakasında ligin güçlü takımlarından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’u deplasmanda yenmenin sevincini yaşıyor. Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda oynanan ve Nallıhanspor’un 72-59 üstülüğü ile tamamlanan maç ile Nallıhanspor ligdeki ilk 4 hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.
Nallıhanspor'un en skorer ismi 22 sayı 21 ribaunt ile Nola Queen Esther Taylor olurken, Taylor aynı zamanda maçın da yıldız ismi oldu. Nola Queen Esther Taylor’u 19 sayı ile Ülkü Tuncel, 11 sayı ile Dilek Topdemir ve 10 sayı ile Sibel Terzi takip etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’da 15 sayı ile Buğçe Nehir en skorer isim olurken onu 11’er sayı ile Özgenur Gün ve Simge Gizdem takip etti. Kocaeli ekibi Nallıhanspor savunması karşısında zorlanınca dış şutlarla sayı buldu. Buna karşılık Nallıhanspor pota altından bulduğu sayılarla sonuca gitti. Nallıhanspor’un ribauntlardaki 51-34’lük üstünlüğü maçı lehine çevirmesinde önemli bir etkendi.
Nallıhan’dan maç için Kocaeli’ye gelen çok sayıda Nallıhanspor taraftarı maça damgasını vurdu. Maçın başından sonuna dek hiç susmadan takımına destek olan taraftarlar maçın kazanılmasında önemli rol oynadılar.
Nallıhan Spor Kulübü Başkanı İsmail Dilek maçtan sonra yaptığı açıklamada "Ligdeki ilk dört hedefimiz için bu maçı kazanmamız çok önemliydi. Bizim açımızdan bir başka önemi ise taraftarımızın takımımızı desteklemek için zor hava koşullarına rağmen Nallıhan’dan gelip desteklemesi yani takımımıza sahip çıkmasıydı. Bu galibiyeti önce seyircilerimize ve tüm ilçe halkına armağan ediyor, sevinci bize yaşatan sporcu ve yöneticilerimizi kutluyorum." dedi.