PINAR Karşıyaka, yıldızlar ve gençler kategorisinde Milli Takım'la üst üste 3 Avrupa şampiyonluğu yaşayan Egemen Güven'i yuvada tutmakta zorlanıyor.
Yönetim, altyapıdan yetişen 2.09'luk yıldız adayına 5 yıllık sözleşme önerirken, 25 Eylül'de 18 yaşına basacak genç pivotun menajeri kulüpten ilk yıl için 500 bin TL isteyince anlaşma sağlanamadı. Tecrübeli yerli oyunculara bile bu rakamı veremeyen yeşil kırmızılı yönetim, Egemen ve ailesinden indirim bekliyor.
Lise son sınıf öğrencisi olan oyuncuya Amerikan Kolej Ligi (NCAA) takımlarından Kentucky Üniversitesi'nin burs teklif ettiği öğrenildi. ABD'de yayın yapan www.nbadraft.net internet sitesi tarafından 2015 NBA draftı için 1. tur 19. sıra adayı olarak gösterilen Egemen'in eğitim ve kariyerine ABD'de devam etmeyi de seçenekler arasında değerlendirdiği bildirildi. Genç oyuncu 18 yaşını doldurduktan sonra 1 ay içinde sözleşme imzalamazsa Türkiye'de başka kulüpte forma giyemeyecek.
ALKIŞLAR BARIŞ'A
A Milli Takım'la İspanya'daki Dünya Şampiyonası'nda ter döken Pınar Karşıyakalı Barış Hersek, ilk iki maçtaki performansıyla alkış aldı. Barış, ay-yıldızlı ekibimizin Yeni Zelanda'yı yendiği maçta 11, son dünya şampiyonu, yıldızlar topluluğu ABD'ye ilk 3 periyot kök söktürdüğü karşılaşmada ise 8 sayı attı. Barış, özellikle kritik üç sayılık isabetleriyle yıldızlaştı.

FOTOĞRAF