Türkiye 1'inci Plaj Tenisi Şampiyonası, bugün oynanan gösteri maçıyla başlarken Pendik Via/Port Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen müsabakalar 24 Temmuz Pazar günü sona erecek.
Plaj tenisinin Türkiye’de düzenlenen ilk şampiyonası 20-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek.. Üç ayrı kategoride 100’ün üzerinde sporcu şampiyonluk için korta çıkacak. Turnuvanın ilk gününde Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve PTT Genel Müdürü Osman Tural'ın da mücadele ettiği gösteri maçı keyifli dakikalara sahne oldu.
Pendik Belediyesi ve PTT'nin ana sponsor olduğu turnuvanın birinci gününde milli tenisçiler Haluk Akkoyun, Tuna Altuna, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve PTT Genel Müdürü Osman Tural ile Cahit Yavuz, yaptıkları gösteri maçıyla seyircilere keyifli dakikalara imza attılar. Şampiyonanın ikinci günü eleme maçlarıyla devam ederken yarı final müsabakaları cumartesi, final ise pazar günü oynanacak. Karşık çiftler, çift erkekler ve çift kadınlar olmak üzere toplam üç kategoride 100'ün üzerinde tenisçi mücadele edecek.
PTT, Pendik Belediyesi,Via/Port,Lotto, Revan Su, Suunto, Wilson markalarının sponsor desteği ve Aydos Life Club'un ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvanın toplam ödülü ise 10 bin dolar.