UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında Porto ile Braga karşı karşıya geldi. İlk yarıda bulduğu tek golle sahadan galip ayrılan Porto, tarihinin ikinci UEFA Avrupa Ligi kupasını da müzesine götürdü.

Dublin Aviva Arena'da oynanan karşılaşmayı sahaya favori olarak çıkan Porto 1-0 kazandı ve Avrupa'nın en prestijli ikinci kupasını müzesine götürdü. Karşılaşmada Porto'ya galibiyeti getiren golü 45. dakikiada Kolombiyalı forvet Falcao kaydetti.

Bu galibiyetle Porto UEFA Avrupa Ligi'ni ikinci kez müzesine götürmüş oldu. Bu sezon ligin ardından UEFA Avrupa Ligi kupasını da müzesine götüren Porto, müthiş yükselişini önümüzdeki hafta oynayacağı Portekiz Kupası finaline de taşımak istiyor.

İLK TEHLİKE BRAGA'DAN


Sezon başından bu yana zor gol atan ancak bir o kadar da zor gol yiyen Braga takımı finalde ilk tehlikeli atağı geliştiren taraftı. Custodio ve Vandinho'nun arka arkaya şutlarının kaleye gitmesini engelleyen Porto takımı Hulk ile ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Sağ kanattan çalımlarla ilerleyen Brezilyalının çaprazdan kaleye çektiği şut az farkla dışarı çıktı.

İlk yarıda Braga beklendiği gibi hızlı hücumlarla Porto kalesine gitmesine rağmen gol bulmayı başaramadı. Porto takımı ise özellikle orta alanda topa daha fazla sahip olarak rakibine fazla pas yapma şansı vermedi ve ilk yarıda oyunun hakimi olan taraftı.

FALCAO DEVRE BİTMEDEN...


Porto'nun bu sezonki yükselişindeki en büyük pay sahiplerinden Kolombiyalı golcü ilk yarı sona ermeden golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Guarin'in ortasında ceza sahası içinde iyi yükselerek kafayı vuran Falcao, böylelikle Avrupa Ligi'nde bu sezonki 18 golünü atarak kendine ait 'Avrupa Ligi'nde en fazla gol atan futbolcu' ünvanını da geliştirmiş oldu.

HULK ETKİSİ

Porto adına ilk tehlikeli atağı geliştiren isim Brezilyalı yıldız Hulk oldu. Yıldız futbolcu Porto ataklarının tamamına yakınında aktif bir rol oynayarak galibiyette büyük pay sahibi olan isimlerden biri olarak dikkat çekti.

BRAGA İSTEDİ AMA...


İkinci yarının ilk dakikalarında Braga takımı mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Devre arasında Hugo Viana'nın yerine oyuna giren Mossoro, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Helton'a nişanladı ve maçın dönüm noktasında skoru eşitleme fırsatını kaçırdı.

Bu atağın verdiği moralle ikinci yarıda gözle görülür şekilde topa daha fazla sahip olan Braga, Porto savunmasının geçmekte zorlandı. Savunmasında Falcao ve Hulk'u durdumayı başaran Braga takımı, aynı başarıyı gol yollarında yakalayamadı.Golü attıktan sonra rakibini üzerine çeken ve kontra ataklarla gol bulmaya çalışan Porto, gol bulup maçı kopartmayı başaramasa da ligde iki kez mağlup ettiği Braga'yı bu sezon üçüncü kez yenerek kupaya uzanan taraf oldu.