Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Rahvan at yarışları kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu.
    Bursa ve çevre illerden yarışlara katılan 100’e yakın atın mücadelesinde büyük bir heyecan yaşandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de bu heyecana ortak oldu.
    Ata sporuna verdiği desteği düzenlediği organizasyonlarla pekiştiren Nilüfer Belediyesi 20. Kayapa Rahvan At yarışlarıyla bunu bir kez daha ortaya koydu.
    Kayapa Futbol Sahası’nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Kocaeli’den gelen 100’e yakın at, gün boyu sıcak havaya rağmen kıyasıya mücadele etti.
    8 kategoride yapılan yarışlar sonunda başatlarda ilk sırayı Mustafa Sertkaya alırken, ikinci Süleyman Tezgel, üçüncü de Kamil Üstün oldu.
    Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yarışlar sonunda dereceye giren at sahiplerine kupa ve bin ile 4 bin TL arasında değişen para ödülü verdi.
    Yarışları dikkatle izleyip büyük bir heyecan yaşayan Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak eğitime, bilime, sanata olduğu kadar geleneklerimize de sahip çıkıyoruz. Ata sporlarımızı da elimizden geldiğince yaşatmak için çaba sarf ediyoruz.” dedi.
    Bu anlayışla geçen günlerde Çalı’da düzenledikleri güreşlerinde büyük ilgiyle karşılandığını anlatan Başkan Bozbey, Rahvan At Yarışlarını da her yıl olduğu gibi coşku ve heyecanla sahiplendiklerini söyledi.
    Yörelerin alıştığı kültürleri yaşatmak için üzerlerine düşeni her zaman yapacaklarını bildiren Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da geleneklerimizi yaşatan tüm etkinliklere desteklerimizi sürdüreceğiz” sözünü verdi.
    Geleneksel organizasyon yarışlar öncesinde ünlü sanatçı Songül Karlı’nın verdiği konser ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileriyle de renklendi.
    Söylediği hareketli türkülerle izleyenleri coşturan Karlı, ‘Ormancı ve Kara Tren’ türkülerinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile düet yaptı.
    Söylediği türkülerle Songül Karlı ve Kayapalılar’ın beğenisini toplayan Başkan Bozbey, gecenin sonunda ünlü sanatçıya çiçek vererek kutladı.
    Gecede ayrıca Nilüfer Belediyesi’nin misafiri olan İtalya ve Litvanyalı dansçıların gösterileri de büyük alkış aldı.