İspanyol spor gazetesi Marca, Real Madrid’e transferine kesin gözüyle bakılan Hamit Altıntop’un gelmesi konusunda Madrid’deki Türk kökenli diğer bir futbolcu Mesut Özil’in de onayının alındığını iddia etti.

"Mesut, Hamit’in gelişine yeşil ışık yaktı" başlığı altında verilen haberde, Mesut’un Türk Milli Takımı yerine Almanya Milli Takımı’nı seçmesinden dolayı yaklaşık 1 yıl kadar önce Hamit’in bazı eleştirileri olduğu hatırlatıldı.

Hamit’in "Sadece para için seçti" şeklinde Mesut’u eleştirdiği ifade edilirken, iki futbolcu arasında çıkan gerginliğin zamanla aşıldığı ve Mesut’un Hamit’i Real Madrid’de görmekten mutlu olacağı savunuldu.

Real Madrid Kulübünün, Hamit’e teklif götürmeden önce Mesut ile aralarında geçen olayı araştırdığı öne sürülürken, "Özil, Real Madrid Yönetim Kurulunun gözbebeklerinden biri ve eğer Hamit’in gelişinin onu rahatsız bir duruma düşüreceğine ilişkin ufacık bir kanı olsaydı transferi hemen durdurmaya hazırdılar" yorumu yapıldı.

Hamit’in Alman basınına verdiği demeçlerde de "Herşey yoluna girdi" şeklinde konuştuğu belirtildi. İspanyol basını, Hamit’in bu cumartesi günkü maçta Bayern Münih taraftarına veda edeceğini ve gelecek hafta Real Madrid’e geleceğinin açıklanacağını yazdı.