İspanya La Liga'da lider Real Madrid, Levante'yi ağırladı. Eflatun beyazlılar, Ronaldo'nun hat-trick yaptığı maçta rakibini 4-2 mağlup etti ve en yakın takipçisi Barcelona ile arasındaki puan farkını 10'a çıkardı.

İspanya La Liga’da lider Real Madrid, en yakın takipçisi Barcelona’nın 3 puan kaybettiği haftada Levante’yi Santiago Bernabeu’da ağırladı. Eflatun beyazlılar, Ronaldo’nun hat-trick yaptığı maçta sahadan 4-2 galip ayrıldı ve puanını 58’e yükselerek Barcelona ile arasındaki puan farkını 10’a çıkardı.

Maçın ilk golü Levante’den geldi. Konuk ekip, 5. dakikada kullanılan serbest vuruşla öne geçti. Levante’de 5. dakikada sahneye Gustavo Cabral çıktı. Ceza sahası içine yapılan ortada top Sergio Ramos’tan sekti. Arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Cabral, düzgün bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Benzema rakip takım savunmasının arkasına sarktı ve topu Levante ağlarına gönderdi. Ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırarak golü geçerli saymadı. Real Madrid skora getirme şansını kullanamadı.

Bu dakikadan sonra Levante daha çok kendi sahasına çekilirken, Real Madrid rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı. Higuain, Ronaldo ve Benzema ile Levante savunmasına zor anlar yaşatan eflatun beyazlılar, çok net fırsatları değerlendiremedi.

Levante kendi sahasından hızlı çıkarak zaman zaman Real Madrid kalesine etkili geldi, fakat kaleci Iker Casillas’ı aşmayı başaramadı.
Real Madrid, 43. dakikada penaltı kazandı. Levante savunması kendi ceza sahası içinde topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Ronaldo, penaltı vuruşunu gole çevirerek skora 1-1 eşitlik getirdi. 

Konuk ekipte Vicente Iborra, 43. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı. Eflatun beyazlılar kalan bölümde başka gol bulamazken, ilk devre 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresine Real Madrid çok hızlı başladı. Eflatun beyazlılar 50. dakikada Ronaldo’nun attığı kafa golüyle 2-1 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Higuain, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine orta yaptı. Ceza sahası içinde topla buluşan Ronaldo, kafa vuruşuyla Levante ağlarını havalandırdı: 2-1.

Real Madrid’i sırtlayan Ronaldo, 57. dakikada birkez daha sahneye çıktı. Sol kanatta topla buluşan Portekizli yıldız, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girmeden harika bir şut çekti ve yukarıdan aşağıya doğru giden sert şut Levante ağlarıyla buluştu. 3-1. Ronaldo, kaydettiği bu şık golle hat-trick yaptı.

Levante’nin Real Madrid’e cevabı gecikmedi. 10 kişi oynamasına rağmen eflatun beyazlıların kalesine gitmeye devam eden Levante, Kone’nin golüyle farkı yeniden 1’e indirdi. Levante hızlı hücumunda sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortada boş pozisyonda topla buluşan Kone, kafa vuruşuyla golünü kaydetti: 3-2.

Oyunun kontrolünü elinde tutan Real Madrid, 66. dakikada Benzema’nın attığı golle skoru 4-2’ye getirdi. Ronaldo’nun pasıyla ceza sahası içinde sol dipte topla buluşan Benzema, rakibinden sıyrıldıktan sonra arka direğe harika bir vuruş yaparak takımının 4. golünü kaydetti: 4-2.

Kalan sürede iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremezken, Real Madrid maçı 4-2 kazandı ve galibiyet serisini de 7 maça çıkardı. Ronaldo, bu sezon 6. hat-trick’ine imza attı.