Sarı-Lacivertli kulübün doktoru Ertuğrul Karanlık'ın "Ligdeki 7 takımın oyuncuları, yönetimin izniyle bize tedavi olmaya geldi" açıklaması yankı buldu. Şener "İnsani ama doğru bir hareket değil" dedi.

TRABZON'UN ARTILARI EKSİLERİ

Spor Toto Süper Lig'de son 6 haftaya girdiğimiz şu dönemde saha dışında bir 'psikolojik savaş' yaşandığı inkar edilmiyor. Bugün gazetesinde Ahmet Konanç imzalı haberde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener bu konuya şöyle yaklaşıyor: "Doğaldır. Fazla üzerinde durmaya gerek yok." Peki bu psikolojik mücadelede Trabzonspor'un artıları ve eksileri neler? Şener'in cevabı "Artımız, dayanaklığımız. Eksimiz ise Fenerbahçe kadar bize ilgili gösteren  medyamızın yokluğu" oluyor.

Şener'in belki de bütün haftaya damga vuracak sözleri de yine Fenerbahçe ile ilgili oluyor. Bordo-Mavililerin başkanına göre, ezeli rakiplerinin, ligdeki bazı takımların futbolcularını kendi tesislerinde tedavi etmesi sportmence bir davranış değil!

BU KÜLÜPLERİN KENDİ DOKTORLARI YOK MU?

Hatırlayacağınız üzere, Fenerbahçe Kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık, sağlık politikalarındaki başarıyı anlatırken bir açıklama yapmış ve "Başkanımız ve bazı idarecilerimizin izniyle, Süper Lig'deki 7 takımın oyuncuları buraya başvurup, tedaviye geldi" demişti.

SPORTMENCE DEĞİL

Şener konuya yaklaşımı netti: "Fenerbahçe'nin yaptığı, insani olarak güzel. Fakat sportmence değil! Bu kulüplerin kendi doktorları yok mu, bilmiyorum. Doğru bir hareket olmamış. Ama şunu diyemezsin; mesela bizde Tayfun Cora, Galatasaray'ın doktoru Enver hocaya ameliyat oldu. Bu başka bir şey. Çünkü Enver hoca bu konunun otoritesi. Tedavi olmaya gitmek farklı."

90'DAKİ GOLLER FİZİK GÖSTERGESİ

Sadri başkan, maçları son dakikalarda kazanmanın kendisini kişisel olarak olumsuz etkilemediğini, bu heyecandan zevk aldığını belirtti. Şener, "Maçlar 90 dakika. Sonuna kadar bekliyoruz.  Tabii ki maçın başında gol atıp, öyle izlemek daha iyi olur ama... Yıllar önce Beşiktaş da böyle şampiyon olmuştu; hep 90'da atmıştı. Belki de bizim performansımızın, fizik kondisyonumuzun çok yüksek olmasından kaynaklanıyordur.

JAJA'NIN İZİN GÜNLERİNE KARIŞMAM

Karadeniz Fırtınası ile tarihi bir sezon yaşayan ve taraftarların bu sezon büyük desteğini alan Başkan Sadri Şener, Jaja transferinin ne kadar doğru olduğuna vurgu yaptı. Şener, "Kendisini ispat etmiş bir futbolcu. Bunu tartışmak lüzumsuz. İzin günlerinde yok şöyle yapıyormuş, yok böyle yapıyormuş; bunlar beni ilgilendirmez. Yapmasa daha iyi olur ama dediğim gibi beni çok ilgilendirmez. Attığı ve attırdığı goller ortada. Hocası ondan vazgeçmiyor. Tabi bu bir kişiyle olacak iş değil. Biz takım oyunu oynayan bir takımız."