Almanya’da Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan milli takımın ağır sıkleti Fatih Çakıroğlu, İstanbul’daki dünya şampiyonasında da kürsünün en üstünde olacağını belirterek, “O İstiklal Marşı bu defa İstanbul’da söylenecek.” diyerek şampiyonluk sözü verdi.
    Serbest Güreş Milli Takımı’nın ağır sıkletteki başarılı ismi Fatih Çakıroğlu, kendinden son derece emin konuştu. Dünya şampiyonasıyla ilgili olarak iddialı açıklamalarda bulunan tecrübeli güreşçi, “İstiklal Marşı bu defa İstanbul’da söylenecek.” dedi.
    Almanya’da yapılan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Fatih Çakıroğlu, bu defa dünya şampiyonu olabilmek için sıkı bir hazırlık yapıyor.
    Dizinde hafif bir sakatlık bulunduğunu belirten Çakıroğlu, günde 6 saat idman yaparak dünya şampiyonasına hazırlanıyor. İstanbul’daki şampiyonanın çok zorlu geçeceğini ve güreşteki iddialı ülkelerin en güçlü kadrolarıyla Türkiye’ye geleceğini belirten Fatih Çakıroğlu, “Kendi evimizde çok önemli bir şampiyonaya çıkacağız. Bunun için çok sıkı bir hazırlık yapıyoruz. İdmanların dozajı her geçen gün artıyor. Günde 6 saate varan çalışmalar yapıyoruz. Dünya şampiyonu olmak kolay değil. Ben ve arkadaşlarım zor olanı bir kez başarıp Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” diye konuştu.

    ÖZBEK, RUS VE KÜBALI RAKİPLERİM CİDDİ
    Kilosunda Özbek, Rus ve Kübalı güreşçilerin kendisini zorlayacağını bunları da yenmek için
gece gündüz çalıştığını ifade eden Çakıroğlu, özel rakiplerine özel sürprizler hazırladığını da söyledi.
    Milli takım kampında bulunan iki rakibinin de son derece kaliteli ve genç isimler olduğunu belirten Fatih Çakıroğlu, “Her sıklette ne kadar çok zorlu rakip olursa milli takımdaki rekabette o oranda üst seviyeye çıkar. Rekabetin olduğu yerde ise kazanan Türkiye olur. Bu bakımdan bir sıklette birbirine denk en az üç güreşçi bulunmalı. Ağır sıklette güreşen birisi olarak ben bu bakımdan kendimi şanslı hissediyorum. Çünkü son derece zorlu ve kaliteli iki genç rakibim var.” yorumunda bulundu.
    Çakıroğlu, İstanbul’daki Dünya Şampiyonası’nda Sinan Erdem Spor Salonu’nun dolmasını da isteyerek, “Binlerce seyircinin Fatih, Fatih diye tezahürat yapması motivasyonumu en üst seviyeye çıkarır. Bu durumda da karşımda ne Rus, ne Kübalı ne de Özbek durabilir.” diyerek seyircinin kendisi ve arkadaşları için çok önemli bir olay olduğuna vurgu yaptı.