Finallerin şehri İstanbul

İSTANBUL,()

2020 Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.
UEFA, 2020 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması kararı aldı. 
2018 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Ukrayna'nın Kiev kentinde yapılan UEFA Yönetim Kurulu toplantısında 2020'de oynanacak finallerin yerleri berlirlendi. 2020 Şampiyonlar Ligi finali için Portekiz'in Lizbon kentinde bulunan Estadio da Luz ile İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı aday konumunda bulunurken, UEFA yönetimi tercihini İstanbul'dan yana kullandı. 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi final müsabakasının 30 Mayıs 2020 tarihinde oynanması kararlaştırıldı.
Ayrıca UEFA, 2019-2020 sezonunda Avrupa Ligi final mücadelesinin Polonya'nın Gdansk şehrinde bulunan Arena Gdansk'ta, Süper Kupa final maçının Portekiz'in Porto şehrindeki Dragao Stadyumu'nda, Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinin ise Avusturya'nın Viyana kentindeki Austria Arena'da oynanmasına karar verdi.   
FİNALLERİN ŞEHRİ İSTANBUL
15 yıl sonra Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak İstanbul, daha önce 20 Mayıs 2009'daki Shakhtar Donetsk - Werder Bremen UEFA Kupası'nın son finaline ev sahipliği yaparken, 21 Haziran - 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında da FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye'de düzenlenmiş ve İstanbul'daki finalde Fransa ile Uruguay karşı karşıya gelmişti.
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN UNUTULMAZ FİNALİ
2004-2005 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 25 Mayıs 2005'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İtalyan temsilcisi Milan ile İngiliz ekibi Liverpool arasında oynandı. Carlo Ancelotti yönetimindeki Milan, Maldini ile öne geçti. İlk yarının sonlarında Arjantinli Hernan Crespo'nun 2 golüyle Milan ilk yarıyı 3-0 önde kapadı. Rafael Benitez'in öğrencileri 54'üncü dakikada Steven Gerrard, 56'ncı dakikada Smicer ve 60'ıncı dakikada Xabi Alonso'nun golleriyle 6 dakikaya 3 gol sığdırdı ve skoru 3-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç uzadı. Her 2 uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca penaltı atışları kupanın sahibini belirledi. Liverpool'un Polonyalı kaleci Dudek'in muhteşem performansıyla Liverpool, tarihi finalde Milan'ı geçerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki bu final, Şampiyonlar Ligi tarihinin en unutulmaz finalleri arasında yerini aldı.