Samsun Gençlik Merkezi gönüllülerinin katılımıyla "Eylem 5.1 Yerel Gençlik Politikaları" projesi kapsamında "Yerel Gençlik Politikaları Çalıştayı" yapıldı.
    Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Yerel Gençlik Politikaları Saha Koordinatörü İsmail Sarı, çalıştayın Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanarak 81 ilde yapılacağını kaydetti.
    Çalıştay'a katılımın beklenenden fazla olduğunu vurgulayan Sarı, "Samsun'da beklentilerin üzerinde bir katılımla karşılaştık. Çok sıcak ve aktif bir gençlikle birlikteyiz. Aktif gençler olarak yerel politikada etken olmalıyız.'' diyerek, şunları söyledi:
    ''Önümüzdeki 2-3-4 Mart tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirilecek olan İçişleri Bakanı'nın da katılacağı bölgesel bir toplantı yapacağız. Buradaki katılımcılara da bölgesel toplantı katılım formunu göndereceğiz. Karadeniz'in her ilinden en az 5 arkadaşımız toplantıda bulunacak. Sorunlara özgürce çözümler sunan gençler olmak için projelere gereken önemi vermeliyiz. Atölye çalışmalarına önem veriyoruz."