İstanbul 12 - 18 Eylül tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olan Büyükler Güreş Dünya Şampiyonası'nda takımların hazırlıkları sürüyor. Serbest Güreş A Milli Takımı, dördüncü hazırlık kampı için Ankara Büyük Anadolu Otel’de kampa girdi.
    Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Fevzi Şeker yaptığı açıklamada, ''Dünya şampiyonası Grekoromen Güreş A Milli Takımı'nın müsabakaları ile start alacak. Onların yapacağı mücadele ve sonrasında alacakları madalyalar ve takım derecesi bizlerin de performansında etkili olacaktır.'' diyerek, şu ifadeleri kullandı:
    ''Ülkemizde şampiyona olarak en son 2011 yılında İstanbul’da Avrupa şampiyonası yapılmıştı. Her açıdan başarılı olmuştuk. Serbest güreşte ise en son İstanbul’da takım halinde Dünya şampiyonu olduk. Turan Ceylan, Mahmut Demir şampiyon, Sabahattin Öztürk ise gümüş madalya almıştı.''
    Şeker, teknik ekip olarak, antrenörler Adem Bereket, İshak İrbayhanov, Metin Topaktaş, İsmail Faikoğlu, Remzi Musaoğlu, Murat Atmaca, Abdullah Çakmar, Ahmet Çelik ve Okay Acer'le görev yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
    ''Teknik ekibe yardımcı olan kondisyonerler ise, Murat İlter - Erkan Polat ve kamp müdürü Halil İbrahim Oktay ile beraber, koordineli bir şekilde disiplinli ve neşe içersinde çalışıyoruz. Bu kampımızdan sonra da Polonya ve İran turnuvalarına gidilecek. Sonrasında iki kampımız daha olacak. Son kampımız ise şampiyonanın yapılacağı İstanbul’da olacak.''
    Son kamptan önce Serbest Güreş A Milli Takımı'nda yer alacak kadronun da belirleneceğini belirten Şeker, son kampa başta büyüklerde Avrupa ve dünyada madalya alanlardan, Ramazan Şahin, Fatih Çakıroğlu, Serhat Balcı, Sezar Akgül, Batuhan Demircin ve toplam otuz güreşçinin katılacağını belirterek, ''Kamplarımıza, başta başbakanımız olmak üzere diğer üst düzey yetkilileri bekliyoruz ve şampiyonaya tüm halkımızı davet ediyoruz.'' dedi.