Ercan ATA/ANKARA, () - SERBEST Stil Güreş Milli Takımı Başantrenörü İbrahim Akgül, hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatlarına tam kadro katılmak olduğunu belirterek, "6 kotanın, 6'sını da alacağız" dedi.

2016 Rio Olimpiyatları için serbest stilde 6 kota hakkı bulunan Türkiye Serbest Güreş A Milli Takımı, Dünya Şampiyonasında 125 kiloda Taha Akgül ve 86 kiloda Selim Yaşar ile iki kota kazanmıştı. Serbest Güreş Milli Takım Başantrenörü İbrahim Akgül, 57, 65, 74 ve 96 kilolarda da olimpiyat kotası alacaklarını belirterek, hazırlıklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Akgül, "Bu kamp Dünya Şampiyonasından sonra ilk kampımız. Bu kampımızı 60 kişi ile yapıyoruz. Şu an kampımızda Dağıstanlı sporcularla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Olimpiyatlardan önce 3 tane kalifikasyon turnuvamız var. Kalifikasyon maçları öncesinde de Avrupa şampiyonamız var. Dünya Şampiyonasında olimpiyatlara 2 tane vize almış bulunuyoruz. Dışarıda kalan 4 sporcumuz var. Onları da kalifikasyon turnuvalarında alıp en güzel şekilde ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmeye çalışacağız" dedi.

Şu anda kalan 4 kotanın hepsine talip olduklarını söyleyen Akgül, şunları söyledi:

"Sporcularıma inanıyorum, sporcular da bize inanıyor. 4 kotayı da alacağımıza inanıyorum. İlk kalifikasyon turnuvası Sırbistan'da olacak. Burada 3 tane kota geçmesini bekliyoruz. Sporcularımın bir diğeri de Moğolistan'da olacak. İnşallah son kotayı da orada alırız. Son kalifikasyon turnuvası ise İstanbul'da olacak. İnşallah İstanbul'a kalmayız ve 6 kotayı da alırız''

MİLLİ GÜREŞCİ YAKUP GÖR: "OLİMPİYAT İÇİN KİLO DÜŞEREK 65 KİLODA YARIŞACAĞIM"

Olimpiyatlarda 70 kilo olmaması nedeniyle 65 kiloya düşerek kalifikasyon maçlarına katılacak olan milli güreşçi Yakup Gör ise, "İnşallah hak kazanır ve ülkemi olimpiyatlarda temsil ederim" dedi. 65 kiloya düşerek olimpiyatlara vize almak için mücadele edeceğini belirten Gör, ''Dünya şampiyonasından sonra ilk kampımız. Normalde Azerbaycan'a grand-prix maçlarına gidecektim, antrenmanda sakatlandığım için gidemedim. Dünya şampiyonasında 70 kiloda yarıştım. Olimpiyatlarda 70 kilo olmadığı için bir alt kilo olan 65 kiloya düşerek kota alırsam Olimpiyatlara katılacağım. Tabii olimpiyatlara katılmak için Nisan ayında kalifikasyon turnuvaları var. Sırbistan, Moğolistan ve Türkiye'de bunlardan birinde inşallah olimpiyatlara katılmak için hak kazanırsak olimpiyatlara 65 kiloda gideceğim" diye konuştu.

Son olarak milli takımın şansını değerlendiren Gör, "2 kota aldık. Kalifikasyon turnuvalarının üçüncüsü de Türkiye'de. İnşallah üçüncüsüne kalmaz, bir ve ikincide işimizi bitiririz. Kalanların da Türkiye'de kota alacağını tahmin ediyorum. 6'da 6 yaparız. Benim bu sene için en büyük rakibim kilo olacak. Kampta da diyetisyenimiz var. Onun da eşliğinde kilomu da ayarlayabilirsem, Avrupa ve dünyada madalyalarım var ve bunları olimpiyat madalyasıyla süslemek istiyorum.''