SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, ligin 34'üncü haftasında deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı.
Ligin üçüncü haftasında kendi evinde oynadığı Torku Konyaspor maçından 1 puanla ayrılan Sivasspor, cuma günü deplasmanda karşılaşacağı Galatasaray maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde yaptığı antrenman ile başladı. Antreman öncesi futbolcular ile kısa bir toplantı yapan teknikz direktör Roberto Carlos futbolculara Galatasaray karşılaşmasının önemini anlattı. Daha sonra gerçekleştirilen antrenman top kapma çalışmasıyla başladı. Kısa alanda pas çalışması şeklinde devam eden antrenmana Torku Konyaspor karşılaşmasında forma giyen futbolcular ile sakatlığı bulunan Burhan Eşer katılmadı.
Teknik Direktör Roberto Carlos, bu hafta takımı öncelikle psikolojik olarak Galatasaray maçına hazırlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Normal karşılaşmalarda hem moral olarak hem motivasyon olarak takımı hazırlıyoruz. Ama böyle büyük takımlara karşı oynadığımız zaman futbolcuları kafa açısından da motive etmeniz daha önemli." dedi. İki takımın da lige kötü başladığı yönündeki soru üzerine Carlos, "Ben kendi takımım ile ilgili konuşmak istiyorum. Galatasaray'ın kendi proglemleri kendini ilgilendirir. Benim takımım hakkında konuşacak olursak, iyi oynuyoruz. Birazcık da şansa ihtiyacımız var. Bunun haricinde biraz daha sabırlı oynamamız gerekir. Hakemler konusunda biraz daha temkinli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Konyaspor gibi buraya gelip sadece defans yapıp bir puana razı olan takımlara karşı bu durumlarda da biraz daha sabırlı olup, biraz daha baskı yapıp akılı oynamamız gerekiyor. Bence bizde eksik olan şey bizde sadece bu." şeklinde konuştu. Geçen yıl hakemler ile ilgili konuşmaktan kaçındığını fakat bu yıl ligin üçüncü haftası olmasına rağmen hakemleri eleştirdiğinin sorulması üzerine Carlos, "Türkiye'deki maçlarda yürütülen kurallar sanki Avrupada yönetilen kurallardan farklı gibi gözüküyor. Bu da zaten hakemlerin Türkiye'deki yönetiği karşılaşmalar ile avrupadaki yönetiği karşılaşmalar arasındaki yönetim farklarını ortaya koyuyor. Bununla ilgili ciddi kararlar alınmalı, çünkü benim açıkçası fazla hoşuma gitmiyor. Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu ne kadar oyuncular ile ilgli düzenlemeler getiriyor ise, oyuncuları ne kadar inceliyorlarsa bence hakemleri de bir o kadar incelemeli ve ciddi kararlar almalılar." FUTBOLCULAR İDDİALI
Antrenmanda Galatasaray maçını değerlendiren futbolculardan Kadir Bekmezci, "Konyaspor karşılaşmasında kendi sahamızda istediğimiz sonucu alamadık. Kendi sahamızda her zaman kazanmak için oynuyoruz. Bunu gerçekleştiremedik. Onun çok büyük üzüntüsü var. Ama artık bu karşılaşmayı unutup cuma günü zor bir Galatasaray karşılaşması var. Oradan inşallah en az bir puan ile döneriz. Çünkü istediğimiz konumda değiliz. Kendi sahamızda iki karşılaşma oynadık galibiyet alamadık. Bunu telafi etmek istiyoruz. Bunun için Galatasaray karşılaşması çok önemli" dedi.
Tecrübeli oyuncu İbrahim Toraman ise "İki takım açısından da çok önemli bir karşılaşma olacak. Çok zor bir atmosferde oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Ligin ilk üç haftası geride kaldı. Baktığımız zaman iyi şeyler ortaya koyduk. Bu şansızlıkmı tecrübesizlikmi bilemiyorum. Puana yansımadı. Hem bizim açımızdan hem Galatasaray açısından çok zor ve önemli bir karşılaşma olacak. Hazırlanıyoruz. İnşallah o zorlu atmosferi iyi şekilde mücadele edip. İyi bir sonuç ile dönmek istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI