Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye’nin artık kabuğunu kırdığını ve dünyanın en önemli spor organizasyonlarını başarıyla düzenlediğini söyledi.
    Tüm bu tecrübelerin ardından en büyük hayal ve hedeflerinin 2020 İstanbul Olimpiyatları’nı Türkiye’ye kazandırmak olduğunu belirten Akgül, “Bu hedef bir gün gerçekleşecek.” dedi.
    Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, ülke olarak en büyük hedef ve hayallerinin 2020 yılında İstanbul’da olimpiyatları düzenlemek olduğunu söyledi.
    Türkiye’nin son yıllarda dünya çapında spor organizasyonlarını büyük bir başarıyla düzenlediğini ve hepsinden de yüzünün akıyla çıktığını hatırlatan Akgül, “Şimdi sıra olimpiyatları düzenlemeye geldi. Bu tür organizasyonlarla tecrübesini en üst seviyeye çıkaran Türkiye, artık olimpiyatları düzenleyecek kapasite ve kabiliyeti kazanmıştır. Olimpiyat hayali ve hedefimiz bir gün gerçek olacak.” dedi.

    TRABZON HALKINA TEŞEKKÜR
    Trabzon’da muhteşem bir açılış töreniyle başlayan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda ortaya konulan başarının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şöyle konuştu:
    “Özellikle Trabzon halkına teşekkür ediyorum. Açılışa gösterdikleri ilgi muhteşemdi. Camilerde bile oyunlarla ilgili hutbeler okundu. Bir şehir halkının böylesine önemli bir uluslar arası oyunları benimsemesi bizlerin şevkini artırıyor. Ayrıca medyanın ilgisi de inanılmazdı. Trabzon’daki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na gerek Trabzon, gerek ulusal basının gösterdiği ilgi bizleri gelecek açısından çok daha umutlandırıyor.”

    SPORTİF BAŞARIYA DA ÖNEMSİYORUZ
    Türkiye’nin son yıllarda spor organizasyonlarında gösterdiği başarıyı sportif sonuçlar açısından da önemsediklerini ifade eden Akgül, “Türkiye çapında yaptığımız tesislerde geleceğinin olimpiyat şampiyonlarını yetişecek. Biz organizasyonların yanı sıra sportif başarıları da son derece önemsiyoruz. Oyunların ilk gününde voleybolcularımızın elde ettiği sonuçlar bizleri mutlu etti. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda sporcularımız bu defa rekor düzeyde madalya kazanacak.” diye konuştu.

    DÜNYA BİZE FARKLI BAKIYOR…
    Dünya çapında düzenledikleri spor organizasyonlarıyla dünyanın dikkatini çektiklerini ve dünya ülkelerinin kendilere çok farklı baktığına işaret eden Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Olimpiyat düzenlemiş Avustralya’nın elinden bugün Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nı ezici bir üstünlükle alabiliyorsak, Türkiye’nin dünya spor arenasındaki yeri zirveye çıkmıştır. Dünya ülkeleri bize artık son derece pozitif bakıyorlar. Bizim en büyük çabamız, hedefimiz ve hayalimiz İstanbul’a 2020 olimpiyatlarını kazandırmaktır. Bunu da gerçekleştireceğimize tüm kalbimle inanıyorum.”