İZMİR Valiliği'nde, Alsancak Stadı'yla ilgili sorunun tartışıldığı zirve sonrası İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu arasında yaşandığı iddia edilen tartışma, yeni bir polemiğe yol açtı. Yemişçi, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantıda portatif tribün formülüne katkı koyacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu'na, "Söz mü Başkan?" sorusunu yönelttiğini, Kocaoğlu'nun da "Hayır, ben stat yaparsam kendim yaparım" dediğini iddia etti.
Aziz Kocaoğlu ise Yemişçi'nin bu sözlerine cevap verirken, toplantı ve sonrasında yaşananlara açıklık getirdi. Kocaoğlu, "Lütfettiler, çağırdılar; biz de gittik. Orada kentin belediye başkanı olarak bildiklerimizi söyleyip çözüm üretmeye çalıştık. Atatürk Stadı'nın içine kurulacak 5'er bin kişilik karşılıklı iki portatif tribünün geçici çözüm olabileceğini söyledik. Altay Başkanı da Alsancak Stadı'ndaki açık tribünün yıkılıp oraya da 5 bin kişilik portatif tribün kurulmasını önerdi. Sayın Vali ve ben, bu çalışmaların yapılabilmesi için öncelikle mülkiyeti sahibi olan yetkili kurumlardan izin alınması gerektiğini hatırlattık. İZVAK Başkanı Sayın Yemişçi, toplantı çıkışında bana 'Bu tribünleri yapacak mısın Başkan?' diye sorunca ben de 'Siz bu kentte AK Parti milletvekilliği yaptınız. Madem ki, İzmir spor camiasında AKP'nin temsilcisi gibi davranıyorsunuz, bana 'Söz ver Başkan' diyeceğinize, sizden 'Biz de Spor Bakanı ve milletvekilleriyle görüşüp bu tribünlerin yapılması için katkıda bulunacağız' demenizi beklerdik. Böyle bir emrivaki yapmanızı doğru bulmuyorum. Biz Büyükşehir olarak spora destek anlamında zaten üzerimize düşeni yapıyoruz' cevabını verdim" dedi.
Kocaoğlu, Yemişçi'nin spor ve siyaseti yine birbirine karıştırdığını belirterek “ Olay bundan ibarettir. Stat toplantısında gündeme getirdiğimiz portatif tribünler konusunda hızlı bir sonuç alabilmek amacıyla vakit kaybetmeden Torbalı'ya giderek bu konuda uzman bir firma ile görüşmede bulunacağım. Bu açıklamayı da, Tuğrul Yemişçi'nin sözlerine cevaben Torbalı yolundan yapıyorum" diye konuştu.