Kars Özel Sultan Alparslan Koleji Şubat ayı içerisinde düzenlenen Basketbol Küçük Erkekler İl Turnuvası'nda birinci oldu.
    Kars'ta düzenlenen turnuvada küçük erkekler kategorisinde il birinciliği elde ederek kupa alan Sultan Alparslan Koleji daha öncede yıldız erkekler kategorisinde il birincisi olarak kupaya uzanmıştı, böylelikle Sultan Alparslan Koleji Mart ayı içerisinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Kars’ı temsil etmeye hak kazanmış oldu.
    Okul Müdürü Sadık Ertaş, “Öğrencilerimizin bu başarısı tesadüf değil. Hazırlanma aşaması kısa sürse de takımlarımız iyi hazırlandılar.'' diyerek, ''Türkiye geneli Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sınavında gösterdikleri başarıyı spor müsabakalarında da göstermeleri beni ayrıca sevindirdi. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu.
    Okul Beden Eğitimi öğretmeni Oktay Çetinkaya ise “Çocuklarımız bu turnuvaya hazırlanırken derslerini aksatmamaları için ders çıkışlarında ve hafta sonları çalıştırdık. Katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.