Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Süryaniler, 1984 yılında kurdukları Telkarispor'un 1994 yılında Avrupa'ya yaşananan göçler nedeniyle kapanmasından 23 yıl sonra 'Midyat Turabdinspor' adıyla yeni bir spor kulübü kurdu. Midyat Turabdinspor Kulübü Başkanı Mesut Aslan, Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını söyledi. 
Midyat'ta yaşayan Süryanilerin 1984 yılında kurdukları Telkarispor Kulübü, Avrupa'ya yoğun göç etmeleri nedeniyle 1994 yılında kapandı. Süryaniler 23 yıl sonra yeni bir spor kulübü kurdu. Kulübe, Süryanilerin yaşadığı bölge olarak bilenen 'Turabidin'den esinlenerek 'Midyat Turabidinspor' adı verildi. Takım, mavi- beyaz renkli formayla Mardin 2'nci Amatör Ligi'nde mücade edecek. Midyat Turabdinspor Kulübü'ün Başkanı Mesut Aslan, takımın logusunda ağzında zeytin dalı bulunan beyaz güvercin olduğunu belirterek, logonun barışı simgelediğini söyledi.
AMAÇ PROFESYONEL LİG
Kulübü kurduktan sonra Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den de yoğun ilgi aldıklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi:
"Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar faal bir takımımız vardı zaten. Süryaniler göç ettikten sonra o kulüp de mecburen kapandı. Biz onun devamını, artık bir şekilde Süryanilerin ismini ve Midyat'ın ismini kozmopolit olarak daha çok duyurmak istedik. O yüzden kurduk bu kulübü. Süryani gençler bir araya gelip bunları yapma hayalindeydik ve bunu gerçekleştirdik. Bizim takımda din, dil, mezhep, ırk ve hiçbir halktan ayrım olmaksızın beraber bu yola çıkacağız. Amacımız, Midyat'ı daha ileri liglere, en azından profesyonel lige taşıyabilmek adına bir adım atmaktı. Midyat’taki tüm gençleri beraber kaynaştırıp daha güzel bir zamanlar geçirmelerini, daha çok beraber sosyal aktivite gerçekleştirmeleri için en azından daha bir kardeş olduklarını göstermek için bu yola çıktık ve gerçekleşirdik."

FOTOĞRAFLI