Tekvando Poomse Milli Takımı teknik direktörü Seyfullah Kim Doo Man, Türkiye’de bulunduğu 26 yıl içinde sayısız şampiyonluklar yaşadığını belirterek, kızı Rabia’nın da kendi izinden ilerlediğini söyledi.
    Tekvando Poomse Milli Takımı teknik direktörü Seyfulah Kim Doo Man, kendisi gibi tekvandocu olan kızı Rabia’nın çok başarılı bir sporcu olduğun söyledi. 26 yıl önce Güney Kore’den Türkiye’ye geldiğini söyleyen Kim Doo Man, bu süreçte bir çok Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşadığını ifade ederek, kızı Rabia’nın da bu yolda başarıyla ilerlediğini belirtti.

    TÜRKİYE POOMSE’DE YÜKSELEN DEĞER
    Seyfullah Kim Doo Man 26 yıldır yaşadığı Türkiye’de artık kendisini tam bir Türk gibi hissettiğine dikkati çekerek, “1985 yılında Türkiye’ye gelmiştim. Eşimle tanıştım, evlendim ve burda kaldım. 1995, 1997, 1999 ve 2001 yıllarında Poomse’de dünya şampiyonu oldum. Teknik direktör olarak da sayısız başarılar elde ettik. Poomse Türkiye’de sürekli yükselen bir spor dalı. İlerleyen yıllarda daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Kızı m rabia da çok iyi bir sporcu. O da dünya şampiyonu oldu. Onun böylesine başarılı olması, babası olarak beni daha da mutlu ediyor.” dedi.

    4 YAŞIMDAN BERİ SALONLARDAYIM
    Babasının teknik direktörü olmasının sorumlulklarını daha da artırdığını söyleyen Rabia Kim Doo Man, “Çocukluğumdan beri tekvandonun içindeyim. Hatta 1 yaşına girdiğimde bile doğum günü hediyem tekvando kıyafetleri olmuş. Babam teknik direktörüm olduğu için daha disiplinli olmam gerekiyor, hata payım sıfır olmalı. Bu spora babam sayesinde başladım. 4 yaşımdan beri salonlardayım. Babamın bende emeği çok büyüktür.” diye konuştu.

    ANNEM DE BU DURUMA ALIŞTI
    Ege Ünversitesi BESYO son sınıf öğrencisi olduğunu ve Ankara’da 2008 yılında düzenlenen Dünya Poomse Şampiyona’sında şampiyon olduğunu belirten Rabia, “Hem eğitimimi hem de sporu bir arada götürüyorum. 23 yaşındayım ve 2008 yılında Ankara’da dünya şampiyonu oldum. Babam ve ben tekvandocu olunca evde sürekli spor konuşuluyor. Annem ev hanımı. Artık o da bizim bu durumumuza alıştı.” dedi.
    Rusya’da 29-31 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 6. Dünya Tekvando Poomse Şampiyonası için hazırlıklarını Ankara’da sürdüren milli takımımız 24 Temmuz’da Rusya’ya gidecek.