Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden 'zorunlu açıklama' başlıklı bir yazı kaleme alarak basındaki haberleri yalanladı.
    Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Bugün bazı gazetelerde, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın, TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Başkanvekili Şenes Erzik ile gerçekleştirdiği buluşma ile ilgili gerçekdışı haberler yer almaktadır.'' denilerek şu ifadele yer verildi:
    ''20 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen ve tamamen dostane bir yemek olan söz konusu buluşmada, Başkan Aydınlar "Savcı bana Fenerbahçe'nin son 5 maçının sonuçlarını önceden biliyorduk. Elimizdeki deliller çok sağlam" ifadelerini kesinlikle kullanmamıştır. Ayrıca haberde, bu cümlelere cevaben Sayın Erzik'in de kullandığı iddia edilen ifadeler de hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.
    Türkiye Futbol Federasyonu Başkan ve Başkanvekilinin, aynı kurumun Onursal Başkanı sıfatını taşıyan bir futbol adamı ile buluşmasına gerçek olmayan anlamlar yüklenmemesini önemle rica ediyoruz. Kamuoyunu yanlış yönlendirmekten başka bir amaç taşımayan bu haberlere itibar edilmemesini diliyoruz.''