SPOR Toto Süper Lig’in 5’inci haftasında sahasında Atiker Konyaspor’u 1-0 mağlup eden Trabzonspor’da yardımcı antrenör Volkan Kazak, kazanma arzularının neticesinde istedikleri 3 puanı aldıklarını söyledi.
Karşılaşmanın 68’inci dakikasında teknik direktör Ersun Yanal’ın hakeme itirazı sonucu tribüne gönderilmesi nedeniyle basın toplantısına yardımcısı Volkan Kazak katıldı. Kazak, maçın ardından yaptığı açıklamada, her iki takımın da sahada iyi mücadele ettiğine dikkat çekerek, "Her iki takımda iyi mücadele etti. Biz de çok iyi mücadele ettik. Sonuçta yeni kurulan bir takımız. Belli bir zaman geçtikten sonra çok daha iyi olacağız. 3 haftalık mağlubiyet serisinden sonra bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Sahanın zemini futbol oynamaya pek müsait değildi. Çokta iyi oyun oynanmadı ama sahada çok iyi bir mücadele vardı. Kazanma arzumuzun neticesinde de istediğimiz 3 puanı aldık" dedi.
Volkan Kazak, teknik direktör Ersun Yanal'ın tribünü gönderilmesiyle ilgili olarak ise,
"Bu idari bir konu. Hakemler üzerine konuşmak Ersun Yanal ve ekibinin tarzı değil" diye konuştu. Kazak, Atiker Konyaspor’a da Avrupa Kupalarında başarılar diledi.
Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman ise, maçın ilk yarısında doğru işler yaptıklarını ancak ikinci yarıda oyunun Trabzonspor'un istediği alanda oynandığını söyledi.
Kocaman, öne geçmeye yönelik pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini belirterek, "İlk yarıda son derece doğru işler yaptık. Öne geçme fırsatlarını yakaladık ama değerlendiremedik. Gol bulabilseydik maçın seyrini mutlaka değiştirebilirdik. İkinci yarı oyun daha çok Trabzonspor'un istediği alanda oynandı. Uzun toplar, ikinci toplar, özellikle sert faullerle birlikte oyun daha fazla bizim sahamıza yıkıldı. Çok net pozisyonlar vermemekle beraber, daha bağlantılı paslarla çıkabilirdik. Avrupa kupaları ve lig derken bu maç trafiğinde buradan beraberlikle ayrılmak, ilerleyen günlerde takıma katkı sağlaması adına önemliydi. Bunun için özellikle bir ayağımız geride oynadık" dedi.
VERİLMEYEN 10'A YAKIN FAUL VAR
Maçın ilk dakikasından son dakikaya kadar faul üzerine bir oyun kurulduğunu anlatan Kocaman, şöyle devam etti;
"Bu ne Trabzonspor'un ne de futbolcuların emeğine saygısızlık değil. Onlar görevini doğru şekilde yapmaya çalıştılar. Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Hakemin iyi niyetinden kuşkum yok. Tertemiz, düzgün bir oyun oynatmaya çalıştı. Türkiye'de öyle bir orta yaratılıyor ki, kendi takım arkadaşından top taca çıktığında bile itiraz ediliyor. Trabzonspor'un cüretkar bir oyunu vardı. 7-8 oyuncu ileri çıktı, rakibin dönüşleri olmaması için fauller yaptı. Verilmeyen 10’a yakın faul var. Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor."
Kocaman, saha zeminin de kötü olduğunu ve iyi futbolun iyi sahada oynandığını da sözlerine ekledi.