Trabzonspor, sözleşmesi gelecek sezon sonunda sona erecek olan Burak Yılmaz’ın sözleşmesini 3 yıl uzattı.
    Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki imza töreninde konuşan Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener, Burak Yılmaz’ın geride kalan sezonda çok başarılı bir performans sergilediğini belirterek, “Yaklaşık 1.5 yıl önce bir Ocak ayında Burak’la birlikte yine burada sözleşme imzalamıştık. O zaman söylediğim bir söz vardı, Trabzonspor’a çok önemli bir oyuncu kazandırdığımızı söylemiştik. Genç kategorilerde giydiği milli takım formasını A milli takıma taşıyacağını ve Trabzonspor’a büyük katkıları olacağını vurgulamıştım. Bugün sözlerimin gerçekleşmesinin verdiği bir gururla da burada duruyorum.” diye konuştu.
    Burak’ın Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynayacak kapasitede olduğunu ifade eden Yener, “Burak’ın bundan sonraki yıllarda Avrupa’nın en büyük kulüplerinde top oynayacağına yürekten inanıyorum. Kendisi gerek futbol yeteneği, gerekse çalışkanlığı, gerekse kişiliği ile bana göre Türk futbolundaki örnek futbolcularından bir tanesi. Trabzonspor’da olduğu sürece içerisinde de bu takım için sergilediği performansı hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye liglerinin en fazla gol atan yerli oyuncusu olarak literatüre geçti. Maçlarda sağlık sorunları nedeniyle oynayamayacak durumda olmasına rağmen bordo – mavili formayı giyip sahaya çıkmaktan bir an bile tereddüt etmedi. Ben bu bakımdan kendisini bir kez daha kutluyorum. Kendisine Trabzonspor ve milli takım formasının çok yakıştığını söylüyorum. Bundan sonra da bordo – mavili formayı giyeceği için mutluyum.” dedi.
    Burak Yılmaz ise yaklaşık 1.5 yıl sene önce yine Hasan Yener ile sözleşme imzaladıklaırnı belirterek, “O zaman çok güzel düşünceler içerisindeydi. Bende hem kendisini, hem de Trabzonspor camiasını mahcup etmeyerek ilerledim. Şu anda buraya geldiğim ilk günkü gibi aynı heyecanla buradayım. Burada bana iyi bir kontrat ve iyi bir gelecek tayin eden Trabzonspor’a, sayın başkanıma, yöneticilerime ve Şenol hocama, ekibine teşekkür ediyorum. Bundan önce Trabzonspor formasını layıkıyla terlettiğimi düşünüyorum. Bundan sonra da elimden geleni daha sorumlu bir şekilde yerine getirmeye çalışacağım.” ifadelerini kullandı.
    Yener, bir gazetecinin, “Burak’ın sözleşmesinde Avrupa’ya giderse kolaylık sağlanır, şeklinde bir madde var mı” sorusuna ise şu cevap verdi:
    “Bizim kulüp olarak genel felsefemizden yola çıkarak cevaplayım. Trabzonspor kulübü her zaman kendi oyuncularını iyi yerlerde görmek ister. Dolayısıyla Burak da Avrupa da oynayabilecek kapasitede bir futbolcu. Burak’ın kalitesine inanarak Burak’ın Avrupa da oynayabileceğini söylemişti. Trabzonspor kulübü olarak kendisine bu konuda kendisine yardımcı oluruz.”
    Başarılı futbolcu Burak da, bordo-mavili takıma transfer olduğunda Trabzonsporlu Burak olarak anılmak istediği hatırlatarak, “Bunun için de en önemli adımı attığımı düşünüyorum. Trabzonsporlu Burak olarak geçen sezon yakaladığım çıkışın üstüne koyarak daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Şu anda her şeyimle, tüm benliğimle bu takımın başarısı için mücadele edeceğim.” dedi.
    Burak, Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda oynayacakları Benfica maçıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:
    “Benfica çok iyi bir ekip ve üst düzey bir kulüp. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Hiç kimsiden korkmuyoruz ve çekinmiyoruz. İnşallah oradan bizim için yeterli sonucu alıp döneriz.”