Karadeniz Fırtınası, kabus gördüğü İzmir deplasmanında Umut Bulut'la mutlu sona ulaştı. Bucaspor'un genç kadrosu karşısında zor anlar yaşayan Trabzonspor, 88'de yediği golle skora dengeyi getirdi, ama 1 dakika sonra sahne alan Umut, Fırtına'nın şampiyonluk ümitlerini sürdürdü: 1-2!

Maça iyi savunmayla başlayan Bucaspor, genç oyuncularının ağırlıkta olduğu kadrosuyla Karadeniz ekibine ilk bölümlerde zor anlar yaşattı. Güçlü rakibinin pas trafiğini kesen sarı lacivertliler, Trabzonspor'un ilk dakikalarda organize olmasını engelledi. Ancak Bucaspor da, sezonun flaş golcüsü olan Burak Yılmaz'ı durdurmayı başaramadı. 21. dakikada saheneye çıkan Burak, köşe vuruşunda gelen topa iyi yükselerek kafayla takımını 1-0 öne geçirdi. Burak Yılmaz böylece gol sayısınıa 18'e çıkardı.

İlk yarının son dakikalarında Umut Bulut'la bir gol fırsatı daha yakalayan Trabzonspor, ağları bulamayınca devre 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya etkili giren taraf ise Bucaspor'du. Beraberlik için rakibinin üzerinde baskı kuran İzmir temsilcisi, bordo mavili savunmayı aşmayı başaramadı. Trabzonspor ise Burak ve Umut'a atılan uzun toplarla etkili olmaya çalıştı.

Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarının büyük bölümünde tempo düşerken Abdülkadir'in 88'deki golü sadece skoru değil, her şeyi değiştirdi! Bordo mavili taraftarların 'herşey bitti' dediği anda sahneye çıkan Umut Bulut Karadeniz'i sokağa döktü. Santrayla birlikte golü atan Umut Bulut, takımının şampiyonluk umutlarını korudu.

Bu arada Bucaspor da bu yenilgiyle resmen küme düştü.

Bordo mavili ekip 76 puana yükselerek F.Bahçe'yi takibini sürdürdü.

Öte yandan bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 36 puan toplayan Trabzonspor, Bucaspor'u da devirerek son 12 sezonda dış sahada en çok puan toplayan takım oldu.