Ömür AVCI/TRABZON,()

HALİLHODZİÇ İKİNCİ KEZ TRİBÜNDE

Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodziç, cezası nedeniyle Lokeren karşılaşmasını tribünden izledi. UEFA Avrupa Ligi’ndeki Legia Varşova maçında Macar hakem Viktor Kassai tarafından itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 maçla cezalandırılan Boşnak teknik adam, Lokeren maçında kulübedeki yerini alamadı. Halilhodziç’in yerine yardımcısı Jacques Bonnevay kulübede takımı yönetti. Halilhodziç, ligde de İstanbul Başakşehir maçında tribüne gönderilmiş, Avni Aker’deki Kasımpaşa maçını tribünden izlemişti.

LOKEREN’E DOSTLUK YEMEĞİ

Trabzonspor Kulübü, UEFA Avrupa Ligi L Grubu üçüncü maçında karşılaştığı Lokeren kulübü yetkilileri ve UEFA Temsilcisine bir yemek verdi. Yemeğe Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, Genel Sekreter Köksay Güney, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Stadyum ve Amatör Branşlar Sorumlusu Köksal Sadıklar ile UEFA Temsilcisi Nebojsa Ivkovic, Lokeren Kulübü Başkanı Roger Lambrecht ve kulüp yetkilileri katıldı. Yemekte yabancı misafirlere Trabzonspor forması hediye edilirken ayrıca her iki kulüp yetkilileri birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

8 YABANCI İLK 11’DE

Vahid Halilhodziç, Lokeren karşısında kadrosundaki 8 yabancı oyuncuya da görev verdi. Bordo mavililerde Bosingwa, Medjani, Cardozo, Constant, Belkalem, Waris, Papadopoulos ve Yatabare ilk 11’de görev yaptı.

PAPADOPOULOS MASKEYLE OYNADI

Trabzonspor’un defans oyuncusu Avraam Papadopoulos, Lokeren karşılaşmasında maskeyle sahada yer aldı. Legia Varşova maçında elmacık kemiğine darbe alan ve hastaneye kaldırılarak operasyon geçiren Yunan oyuncu 2 maç sonra formasına kavuşmuş oldu.

SADECE FATİH ATİK KADRODA YOK

Trabzonspor’da sezon başında UEFA’ya bildirilen 22 kişilik listeden Onur, Aykut Demir ve İshak Doğan sakatlıkları nedeniyle Lokeren maçının kadrosuna alınmazken, Fatih Atik teknik kadronun tercihi nedeniyle 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.

MUSTAFA 7 MAÇ SONRA KADRODA

Trabzonspor’da ayağındaki kırık nedeniyle 7 maçtır takımdan uzak kalan Mustafa Yumlu, Lokeren maçında 18 kişilik kadroda kendine yer buldu. Son 10 gündür takımla çalışmaya başlayan Mustafa Yumlu, böylece ligin ilk haftasında 31 Ağustos’ta oynanan Kayseri Erciyesspor maçından sonra ilk kez kadroya girmiş oldu.

SEYİRCİ ŞOKU!

Trabzonspor’da Lokeren maçında yine seyirci şoku yaşandı. Lig maçlarını adeta boş tribünler önünde oynayan bordo mavilileri, Lokeren karşısında da az sayıda seyircisi destekledi. Bu arada Belçika’dan gelen 140 kişilik Lokeren taraftar grubu da kendilerine ayrılan tribünde maçı takip etti.

UEFA’YA PANKARTLI TEPKİ

Karşılaşma başlamadan önce kale arkası tribününde açılan pankartla UEFA’nın şike davasıyla ilgili kararlarına tepki gösterildi. İngilizce açılan pankartta, “Make up your mind UEFA. Zero tolerance or Euro tolerance?” ifadesi yer aldı.

DOSTLUK FOTOĞRAFI

Karşılaşma öncesinde iki takım futbolcuları hakem Liran Liany’nin daveti üzerine birlikte dostluk fotoğrafı çektirdi.

İLK KEZ BELÇİKA TAKIMIYLA OYNADI

Trabzonspor, tarihinde ilk kez bir Belçika takımıyla resmi maçta karşılaştı. Daha önce Belçika takımlarıyla 9 kez hazırlık karşılaşması yapan bordo mavililer Lokeren’le oynadığı maçla Belçika takımlarıyla ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya gelmiş oldu.

FOTOĞRAF