TRABZONSPOR’da yumruklaşmaya varan kavgaların yaşandığı olağan genel kurulun tartışmaları, bugün de sürdü. Muhalefet özellikle kongrede divan başkanlığı seçiminde usulsüzlük yapıldığını iddia etti, olayın yargıya taşınabileceğini öne sürdü.
YUMRUKLAŞMA YAŞANDI
Trabzonspor’un cumartesi günü yapılan 69'uncu Olağan Genel Kurulu’nda kongre divan başkanlığı seçimi için yönetimin adayı Sabri Sadıklar ve muhalefetin adayı Ali Sürmen yarıştı. Genel Sekreter Köksal Güney ise Sabri Sadıklar’ın oylamayı kazandığı açıkladı. Ancak bu açıklama salondan büyük tepki gördü.
Oy sayımında usulsüzlük yapıldığını ve kendi adayları Ali Sürmen’in seçimi kazandığını iddia eden muhalefet grubu, kürsüye yürüdü, salona çevik kuvvet polisleri çağırılarak önlem alındı. Bu sırada çıkan yumruklu kavga nedeniyle kongreye 45 dakika ara verildi. Daha sonra zaman zaman çıkan kavgalarla devam eden genel kurul, İbrahim Hacıosmanoglu yönetiminin oy çokluğuyla ibra edilmesiyle sona erdi.
KAYYUM UYARISINDA BULUNDU
Mali genel kurulda muhalefetin divan başkanı adayı olan Avukat Ali Sürmen, mahkemeye yapılacak bir itiraz ve bunun olumlu sonuçlanması halinde kulübün kayyuma gideceği uyarısında bulundu. Ali Sürmen, "Mahkemede kongrenin iptal edilmesi halinde yönetimin 2015 yılı mali tablosu ibra edilmemiş sayılır, yani yönetim düşer. Bu durumda da Trabzonspor kayyuma kalır. Bu konuda da hiç kimse bir şey yapamaz" uyarısında bulundu.
Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Avukat Yusuf Reha Alp ise kongrede usulsüzlük olduğunu öne  sürdü, "Trabzonspor’a yakışmayan bir genel kurul oldu. Divanı bile Trabzonspor’a yakışır şekilde oluşturamadık. Bu genel kurul iptal edilebilir" ifadesini kullandı.
Kulübün eski başkanlarndan Atay Aktuğ ise, "Kongre divan kurulu seçilirken oylamanın sonuçlarının hakkaniyet içinde açıklanması gerekir. Burada maalesef öyle olmadı. Sayım yapılmadan bir başkasının ismini söylemek yanlıştır" diye konuştu.
YEREL BASIN: HUKUKSUZ KONGRE
Yerel gazeteler de kongre divan başkanlığı seçiminde usulsüzlük yapıldığını ileri süren başlıkları attılar, olayları okuyucularına aktardılarn. Günebakış Gazetesi, "Hukuksuz kongre.. Oylar sayılmadan divan başkanı seçildi. Sözün bittiği yerdeyiz. Trabzonspor Genel Kurulu’na hukuksuzluklar ve kavgalar damga vurdu", Karadeniz'in Sesi, ''Hukuk yok kavga var.. Trabzonspor meydan muharebesi", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzonspor’da çoğunluk kaybetti, azınlık kazandı", Taka Gazetesi, "Kara Leke.. Rezil ettiniz.. İşte eseriniz", Son Nokta, "Olaylı başladı, huzurlu bitti.. Kıyamet koptu", Karadeniz Gazetesi, "Trabzonspor Meyden muharebesi” başlıklarıyla olaylı kongreyi okuyucularına duyurdu.

FOTOĞRAF