TÜRKİYE Kadınlar Basketbol Ligi’nde geçen yıl Orduspor'da forma giyen Tuğçe Kanat, Elazığ İl Özel İdarespor'la 1 yıllık sözleşme imzaladı. 
Bu yıl güçlü bir kadro kurarak şampiyonluğu hedefleyen Elazığ Özel İdarespor, Gamze Türkoğlu ve Gülnür Sandallıoğlu'dan sonra geçen yıl Orduspor’da oynayan Tuğçe Kanat’ı renklerine bağladı Guard pozisyonunda oynayan Tuğçe Kanat, geçtiğimiz sezon Orduspor formasıyla 36 maça çıktı. 13.5 sayı, 5.2 ribaund ortalamasıyla istatistiklerde yer alan Tuğçe Kanat, yüzde 30.3 sayı isabeti sağladı. 
Elazığ Özel İdarespor'a transferini değerlendiren Tuğçe Kanat, daha önce rakip olarak geldiği Elazığ'da taraftarın coşkusundan etkilendiğini belirterek, transfer olmasındaki etkenlerden birinin de bu olduğunu söyledi.
Babasının da bir eğitimci olarak yıllarca bu bölgede görev yaptığını hatırlatan Tuğçe Kanat, "Babam yıllar önce bu bölgede bir eğitimci, öğretmen olarak görev yapmıştı. Sık sık bu bölgeden bahsederdi ve ben de buraları görmeyi çok istemiştim. Kısmet işte babamın yıllar önce geldiği ve bana anlattığı bölgeye şimdi ben sporcu olarak, basketçi olarak geliyorum. İnşallah başarılı oluruz takım olarak, Elazığ halkına da büyük sevinçler yaşatırız" diye konuştu. 

FOTOĞRAF