SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Serkan Emlek, Ozan Çakar

TÜRKİYE: Ender Arslan 9, Sinan Güler 4, Barış Hersek 3, Emir Preldzic 18, Ömer Aşık 12, Kerem Gönlüm 5, Oğuz Savaş 2, Barış Ermiş 3, Cedi Osman 2, Cenk Akyol 8, Furkan Aldemir, Kerem Tunçeri 6, Melih Mahmutoğlu, Doğuş Balbay

YUNANİSTAN: Calathes 11, Vassiliadis 3, Printezis 13, Antetokunmpo 5, Bourousis 16, Zisis 7, Vougioukas 11, Papanikolau 6, Sloukas 4, Mantzaris

1.PERİYOT: 22-19

2.PERİYOT: 17-20

3.PERİYOT: 18-18

4.PERİYOT: 15-19

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Ülker Sports Arena'da Yunanistan ile karşı karşıya geldi. 2014 FIBA Dünya Kupası'na hazırlanan A Milli Takım, Ülker Sports Arena'da karşılaştığı Yunanistan'a 76-72'lik skorla mağlup oldu.

Ülker Sports Arena'daki karşılaşmayı FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in yanı sıra, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri de takip etti.

Öte yandan Turkcell bando ekibi maç boyunca çaldıkları şarkılarla tribünleri coşturarak A Milli takıma destekte bulundular.

Oyuna hızlı başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sinan Güler, Ömer Aşık ve Barış Hersek'in sayılarıyla ilk 2.5 dakika içerisinde 6-0'lık seri yakaladı. Mola alan Mavi Beyazlılar karşısında aranın ardından Ender Arslan ile üç sayılık basket bulan Ay Yıldızlılar, Emir Preldzic'in de orta mesafe isabetiyle skoru 11-0 yaptı. Ioannis Bourousis'in üç sayılık basketiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Yunanistan, Printezis'in de turnikesiyle durumu 13-9'a getirdi. Calathes ile hücumları değerlendiren rakibine Preldzic ile karşılık veren millilerimiz, ilk periyotu da 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyotun başında iki takımda savunma dirençleriyle kolay sayıya izin vermediler. Serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skor üretebilen Yunanistan, Printezis'in iki isabetiyle 13.dakikada durumu 25-24 yaptı. Cenk Akyol'un hücuma katkı yapmasıyla bu bölümde hanesine beş sayı birden yazdıran Ay Yıldızlılar, 15.dakikada farkı 8 sayıya çıkartınca, Yunanistan da mola aldı (32-24). Printezis ile boyalı alanı kullanan ve oyuna da ortak olan Mavi Beyazlılar, devrenin tamamlanmasına iki dakika kala durumu 35-33'e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Bourousis'in turnikesi sonrasında 39-39 eşitlikle tamamlandı.

Vougioukas ve Papanikolau'nun sayılarıyla üçüncü periyotta ilk dakikasında iki hücumu değerlendiren Yunanistan, durumu da 39-43 yaptı. Bu yarıdaki ilk sayılarını Emir Preldzic'in turnikesi ile kaydeden milliler, Ömer Aşık'ın serbest atışlarıyla da skorda dengeyi yakaladı (43-43). Tempoyu düşüren konuk ekip, dış atışlara yönelirken, Ay Yıldızlılar da Kerem Gönlüm ile skor buldu. Emir Preldzic'in üç sayı isabetiyle periyotun son dakikasına basketle giren milliler, Kerem Tunçeri'nin de üç sayılık basketiyle durumu 57-57 yaptı. Bitime 30 saniye kala mola alan Yunanistan, son hücumu Zisis ile değerlendiremeyince, üçüncü çeyrek 57-57 berabere noktalandı.

Mücadelenin final periyotuna alan savunmasıyla başlayan konuk ekip, hücumda da Printezis'in bire birleriyle organize oldu. Papanikolaou'nun smacına Ömer Aşık ile karşılık veren Ay Yıldızlılar, savunmada ise Sloukas ve Zisis'i durdurmakta zorlandı. 38.dakikaya girilirken mola alan milliler, Ender Arslan'ın basket faulü ve Emir Preldzic'in de serbest atışlarıyla farkı 3 sayıya indirdi (70-73). Bitime 25 saniye kala Bourousis'in serbest atış çizgisinden 0/2 atmasıyla skoru eşitleme şansı yakalayan Ay Yıldızlılar, hücumu değerlendiremeyince, maçtan da 72-76 yenilgiyle ayrıldı.