Ercan ATA, Ankara-

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Olağanüstü Genel Kurulu bugün Ankara'da başladı.

TBF Başkanlığı için Mevcut federasyon başkanı Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan başkanlık için yarışıyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, eski başkan Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün, Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu genel kurulda yer alan isimlerden oldu.

Ankara Hilton Otel'de saat 11.00'de başlayan genel kurulda, TBF'nin 187 delegesinden 145 hazır bulundu.



Olağanüstü Genel Kurul gündemi şu şekilde:

1. Açılış ve saygı duruşu

2. Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturulması

3. Açılış Konuşması

4. Mali, Faaliyet ve Denetleme raporunun görüşülmesi ve Yönetim ve Denetim Kurullarının ibrası

5. Başkan, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarının seçimi

6. Bütçenin onaylanması, bütçe harcama kalemleri arasında değişiklik yapılması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi

7. Taşınmaz mal alım satımı ve kiralanması ile uluslararası federasyonlara karşı mali taahhütlerde bulunmak için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi

8. Öneri ve dilekler.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU'NDA BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLAMALARDA BULUNDU



Ankara Hilton Otel'inde düzenlenen Türkiye Basketbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluk sağlanarak, genel kurula başlanıldı.

Açılış ve saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul'da, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Genel Kurul Başkanlık Divanı Başkanlığı'na Prof Dr. Erdal Poyrazoğlu seçildi.

Ardından Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay açılış konuşmasını yaparken, sonrasında ana statü maddelerinin değişikliği ile ilgili görüşmelere geçildi.

HARUN ERDENAY: "TBL'NİN SÜPER LİG OLMASINA İLİŞKİN BİR İSİM SPONSORU İLE ANLAŞTIK"

Kürsüye ilk çıkan isim olan TBF Başkanı Harun Erdenay, basketbolcu bir aileden geldiğini ve sporculuğun yanı sıra TBF yöneticiliği boyunca kazandığı deneyimi kullanmak istediğini dile getirdi. Milli takımların önünde iki önemli Avrupa Şampiyonası olduğunu belirten Erdenay, bu turnuvalarda alınan sonuçlar ile Olimpiyatlara katılabileceklerini ve bu yolda ne yapılması gerektiğini iyi bildiğinin altını çizdi. TBL'nin Süper Lig olmasına ilişkin bir isim sponsoru ile anlaştıklarını anlatan Erdenay, TRT ile liglerin yayını konusunda anlaşmaya vardığını belirtti. Erdenay ayrıca hakemlerin koşullarını iyileştirilmesi, SGM ve belediyeler ile beraber basketbol tesislerinin hizmete girmesi, altyapıdan yetişen oyuncuların oynatılması ile ilgili teşviklerin düzenlenmesi ile ilgili hazırlıklarını detaylandırdı.

LÜTFİ ARIBOĞAN: "HAKEMLER İÇİN MENTORLUK SİSTEMİ GETİRECEĞİZ"

Harun Erdenay'ın ardından kürsüye çıkan TBF Başkan adayı Lütfi Arıboğan ise söze 23 yıl süresince TBF Başkanı olarak görev yapan Turgay Demirel'e teşekkür ederek başladı. Arıboğan liglerin pazarlanması, marka değeri kazanması ve yayın politikası hakkındaki projelerini anlattı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev yaptığı dönemde bu tip projelerin gerçekleştirilmesinde rol aldığını belirten Arıboğan, teknolojik uygulamaları da kullanarak liglerin değerini arttıracaklarını ve seyirci sayısının yükseleceğini dile getirdi. Hakemler ile ilgili projelerine de değinen Arıboğan, hakemler için mentorluk sistemi getireceklerini ve hakem havuzunun arttırılacağını belirtti. Arıboğan ayrıca Kulüp Birliği'nin kurulması ile ilgili planlarını ve yönetişim felsefesi ile ilgili detayları dile getirerek konuşmasını tamamladı.

Her iki adayın da konuşmasının ardından salonda bulunan delegeler oylamaya için sandığa gitti. 5 sandıkta yapılan ve saat 12:20'de başlayan oylamanın 90 dakika süreceği duyuruldu.