Hakan TARHAN/ODENSE, () - TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini belirterek, "Gidelim de, nasıl gidersek gidelim. Mümkünse direkt gidelim" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yarın Danimarka ile yapacağı hazırlık maçı öncesi Odense'nin Tre-For Park Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Terim, 4 senelik plan yaptıklarını ifade ederek, "Dünya Kupası için bir takım hazırlıyoruz. Buradan, 'Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmıyoruz' manası çıkmasın. Önemsiyoruz ve oraya da gitmek istiyoruz. Gidelim de, nasıl gidersek gidelim. Mümkünse direkt gidelim. Onu amaçlıyoruz. Bu Dünya Kupası'nı herkes gördükten sonra, bizim orada olmamız halinde renk katacağımızı, çoğu takımdan iyi olduğumuzu herkes söyledi. Umarım bu üzüntüyü bir daha yaşamaz, hep oralarda oluruz. Amacımız bu şampiyonaya gitmek. Nasıl gideriz, bilmiyorum. Mümkünse en iyi şekilde gidelim. Orada olmak bize çok yakışacaktır" diye konuştu.

"RAKİP AYIRT ETMEKSİZİN OYNAYIP, YÜREĞİMİZİ KOYUP, SİSTEMİMİZİ HER MAÇA YANSITMAK LAZIM"

Terim, gruptaki rakiplerin geçmişte Türkiye'nin canını çok fazla yaktığını vurgulayarak, "Geçmişte her takım bize her şeyi yapmış. Letonya ve İzlanda zaten bize gereğini yapmış. Hollanda ile zaten yakın zamanda oynamışız. Çek Cumhuriyeti bildiğimiz ciddi rakip. Böyle baktığımızda Kazakistan'da da suni çimde oynayacağız. O dahil her rakibi ciddiye almamız gereken grup. 1 puan sizi yolunuzdan alıkoyabiliyor. Rakip ayırt etmeksizin oynayıp, yüreğimizi koyup, sistemimizi her maça yansıtmak lazım. Rakiplerimizin de hayallerini Avrupa Şampiyonası'na gitmek süslüyor. O yüzden dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Her milli maç öncesinde büyük kulüplerin futbolcuları arasında gerilim yaşandığı ile ilgili bir soruya Fatih Terim, "Huzur bizim için çok önemli. Gönül ister ki herkes huzurlu gelsin. Daha ligin başındayız. Öyle zamanlarda çağıracağız ki ateşler içinde herkes. Kayıplar, umutsuzluklar olacak. Milli takım hocaları bunu bilmeli. Lig takımından seçtiğiniz için birinin sevinci diğerinin üzüntüsü. Buranın sıcak ortamı onları kucakladığı için kötü enerjiyi çabuk atıyorlar. Burada aile ortamı oluşuyor. Onu da ısrarla söylüyorum. Bu zaten o atmosfere yansır. Bunu bildiğimiz için burayı güzel bir iklime çevirmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.

"DANİMARKA MAÇI İYİ BİR PROVA OLACAK"

Danimarka maçının iyi bir prova olacağını belirten Fatih Terim, "İyi bir prova olacak. Gitmememin üzüntüsünü yaşayan ülkelerden birisi Danimarka. İyi bir hazırlık maçı olacak. Tempolu, neredeyse puan maçını aratmayacak bir mücadele olacak. Umarım bizi gerek futbol, gerek skor olarak memnun edecek bir maç olur. İzlanda'ya da hazır bir görüntü çizeriz umarım. İyi bir takımla oynayacağız. Gidemediği grupta, İtalya ve İngiltere arkasından gidemedi. Bir defa İzlanda gibi, hatta ondan iyi bir takım. Testimiz bizi doğru yere götürsün diye onu seçtik. Zaten İskandinavya'ya yakınız. Ben hazırlık maçlarının, puan maçları gibi ciddi geçmesinden yanayım. Mümkünse önemli takımlarla oynamaktan yanayım" dedi.

Milli Takım'daki sakatlıklarla ilgili de bilgi veren Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Semih, Hakan ve Arda'nın hafif sakatlıkları bulunuyor. Bazı futbolcularımızı oynatma ihtimalimiz yok. Maalesef doktorlar ve bize gelmeleri arıza olanlar var. Bir tanesi Hakan. Üst adalesi tatsız gözüküyor. İzlanda maçını hedef koymuş durumdayız. Arda 1 aydır oynamıyor. Dün ilk defa bizimle birlikte topla oynadı. Doktorlar o izni verdi. Yarım saat 20 dakika Arda'yı koyabiliriz. Mustafa'nın sakatlığı vardı, dinlendirdik. Semih maalesef rahatsız. Bu 5-6 gün onun için iyi olacak. Tabii herkesin oynama isteği beni sevindiriyor. Herkesin herhangi bahaneye sığınmadan milli formayı giyme isteği beni mutlu ediyor. Biz de futbolcuları kulüplere en salim şekilde göndermek istiyoruz. İnsan hayatı bizim için çok önemli. Kaybedilecek, kazanılacak maçlardan dahi daha önemli insan sağlığı. Bu tip kararları oyuncularımızın duygusallığının dışında almaya çalışacağız. 6 değişiklik hakkımız var ve bunun hepsini kullanacağız. Herkesi görelim" şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISINA PIONTEK DE KATILDI

Bu arada basın toplantısına Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Sepp Piontek de katıldı. Basın toplantısı bitiminde Sepp Piontek ile birlikte basın mensuplarına poz veren Terim, milli takımda birlikte görev yaptığı teknik adam için, "Ona çok şey borçluyum. Böyle bir insanı tanımaktan dolayı çok mutluyum. Bir dost kazandık. O benim hocam. Hem hoca, hem dost, ailecek sevdiğim bir insan kendisi. O kadar güzel günler yaşadık birlikte. Mesela 2000 yılındaki kupa finali öncesinde UEFA kendisini görevlendirmişti. Kafilede bizimle beraber kalmıştı. Maçtan önce, maçtan sonra verdiği desteği asla unutamam. Hani Türkiye'de yeni bir tabir var ya, 'Adam gibi Adam' diye, işte onlardan birisi. Adam gibi adam" dedi.

Ardından Sepp Piontek, Fatih Terim ile birlikte fotoğraf çektirmelerinin ardından esprili bir şekilde, "Danimarka takımı kıskanacak bunları" dedi.

PEKTEMEK: "İZLANDA MAÇI ÖNCESİ İNŞALLAH İYİ GÖRÜNTÜ VERİRİZ"

Milli futbolcu Mustafa Pektemek de düzenlenen basın toplantısında, "Yeni bir başlangıç bizim için. Son hazırlık maçımıza çıkacağız. Umarım iyi bir maç olur. İzlanda maçı öncesi inşallah iyi görüntü veririz. Tabii ki heyecanlıyım. Elimden geleni yapıyorum buraya gelmek için. Bundan sonra da bu şekilde devam etmek için her şeyi yapacağım" dedi.

A MİLLİLER, DANİMARKA MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

A Milli Futbol Takımı, Danimarka ile yarın oynayacağı maç öncesi son çalışmasını yaptı. Tre-For Park Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basına açık tutuldu.