A Milli Futbol Takımı'nın Moldova ile Eskişehir'de oynadığı ve 3-1 galip geldiği maç sonrasındaTürkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarını sorularını yanıtladı.
Hazırlık maçında genç futbolculara forma şansı verdiğini belirten Terim, takıma destek veren Eskişehirli taraftarlara da teşekkür etti. Terim şöyle konuştu:
"Atmosfer çok muhteşemdi. Önce Eskişehir seyircisine, Eskişehir halkına, son derece güzel ağırlandığımızdan dolayı ve stattaki bu atmosferi sağladıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Tam bir futbol arenasıydı. Maça gelince, görmediğimiz oyuncuları veya çok fazla şans vermediğim oyunculara şans vereceğimi söylemiştim. Yaş ortalaması 23.9 aşağı yukarı. 23-24 belki de dünyanın en genç milli takımlarından birini sürdüm sahaya. Bir saat bence çok da iyi oynadılar. Goller atılar, çok güzel hareketler yaptılar. Oyunu çok iyi oynadılar. İstedikleri zaman baskı yaptılar istedikleri zaman pas yaptılar. Bu zaman zarfında hiç pozisyon vermediler. Sonuç itibarıyla hazırlık maçı. Görmemiz gereken şeyleri gördük. Galibiyet her zaman ödemlidir hazırlık maçı da olsa. Puan maçı da olsa ciddiyetten ayrılmamak lazım. O yüzden galibiyeti alışkanlık haline getiren bir milli takım olmaya devam edeceğiz. Gene bir 20 maç gibi bir seri inşallah olur. Sakatlık olmaması bizim için sevindirici. Tüm kulüplere de buradan teşekkür ediyorum. Sonuç olarak ilk defa milli olan 3-4 oyuncumuz vardı. Epeydir şans vermediğimiz oyuncularımız, şöyle baktığımız zaman hakikaten zevk veren bir, bir saat veya 90 dakika. Golü de yemeyebilirdik ama Moldova ile oynamak çok kolay değildir. Oynatmayan, fizik gücüne dayalı, ama dediğim gibi başarıyla oynadılar. Tüm oyuncularımı kutluyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz."
İlk kez milli formayı giyen genç oyuncu Deniz Türüç de "Öncelikle hocama teşekkür etmek istiyorum. Benim için çok güzel bir maç oldu. Kariyerimde bir adım daha attım. Bu seviyeye geldi ama gelmek yetmiyor. Geldikten sonra kalmak var. Burada Selçuk abi, Arda abi gibi önemli oyunculardan bir tane olmak istiyorum. İnşallah hayırlısı olsun. İnşallah bundan sonra daha fazla buraya gelirim" dedi.

FOTOĞRAFLI