Türkiye'nin bisiklet markası Salcano'nun 2 kıta, 4 ülkeyi kapsayan 13 yarıştan oluşan Dağ Bisikletleri Serisi pazar günü Ümraniye'de başlayacak.
    Cumhurbaşkanlığı Turu'nu dünya markası haline getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu, Balkan ülkelerinde kardeşliği pekiştirecek olan yeni bir projeyi Türkiye'nin bisiklet markası Salcano ile başlatıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde yarışmanın yapılacağı Türkiye, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ'ın Bisiklet Federasyonu Başkanları'nın katılımı ile tanıtımı yapılan ve yarın Ümraniye'den startı verilecek Salcano Dağ Bisikletleri Yarış Serisi 2 kıtadaki 4 ülkeyi kapsarken, 13 etap üzerinden koşulacak.
    Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül basın toplantısında yarış hakkında önemli bilgiler verdi. Akgül, "Bir Türk markası olarak Türkiye'den sonra Avrupa'da yayılma kararı almış bulunuyoruz.'' diyerek şöyle konuştu:
    ''Avrupa'ya giden yolun Balkan ülkelerinden geçtiğinden yola çıkarak dağ bisikletinde yepyeni bir yarış serisi başlatmanın heyecanı içindeyiz. Dağ bisikletşeri yarışları arasında Dağ bisikletleri Dünya Kupası'ndan sonra dünyadaki en büyük organizasyon olmaya aday olan SALCANO MTB CUP; spor ve kaynaşma, kültürel beraberlik, aynı coğrafyada kardeşlik, spor aracılığı ile entegrasyon gibi değerleri ile dışişleri bakanlığımız ve bisiklet federasyonumuz tarafından da destekleniyor. Salcano Dağ Bisikletleri Yarış Serisi (MTB Cup 2012) ile 13 yarıştan oluşan seride binlerce kilometrelik bir coğrafyada kıtaları ve ülkeleri birleştireceğiz."
    Salcano Dağ Biskleti Serisi (MTB CUP 2012)'nin tanıtım toplantısına 13 yarışın düzenleneceği dört ülkenin Bisiklet Federasyonu Başkanları da katıldı. Sırbistan Bisiklet Federasyonu Başkanı Dragan Dostanic, Bosna Hersek Bisiklet Federasyonu Başkanı Zlatko Berbic, Karadağ Bisiklet Federasyon Başkanı Branko Hajdukovic ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu toplantıda konuşma yaparak Salcano Dağ Bisikletleri Serisi'nin önemini vurguladılar.
    Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun verdiği özgüvenle dev bir organizasyona adım atan Salcano'yu federasyonumuz adına kutluyorum. Türkiye'nin bisiklet markası olarak bisklet sporuna vermiş olduğu destek bizler için çok değerli. Federasyon olarak kendilerine her türlü desteği vermek için hazır durumdayız." dedi.
    Basın toplantısında ayrıca Arnavutköy Belediyesi'nin destekleriyle eski dünya şampiyonu ve dünya klasmanında 8. sırada olan dünya çapındaki sporcularıyla 2012 yılında kurulan Salcano Arnavutköy Fabrika Takımı'nın da tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran da katıldı. Toplantının kapanışında Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Başkan Yardımcısı Vladimir Holoçek de bir konuşma yaptı.
    SALCANO Dağ Bisikletleri Serisi( MTB Cup 2012) Yarış
    12 Şubat Ümraniye İstanbul - Türkiye
    30 Mart Tuzla Bosna Hersek
    1 Nisan Novi Sad Sırbistan
    8 Nisan Göreme / Nevşehir Türkiye
    6 Mayıs Arnavutköy / İstanbul Türkiye
    11 Mayıs Bijelo Polje Karadağ
    13 Mayıs Belgrad Sırbistan
    27 Mayıs Banja Luka Bosna Hersek
    2 Haziran Kopaonik Sırbistan
    24 Haziran Cetinje Karadağ
    30 Haziran Sjenica Sırbistan
    26 Ağustos Sarajevo Bosna Hersek
    16 Eylül Grand Final Arnavutköy / İstanbul - Türkiye.