Türkiye’nin ilk kez temsil edildiği Empire State binası merdiven tırmanma yarışmasında 7. olan şampiyon dağ koşucusu Ahmet Arslan, yarışmada önemli deneyimler elde ettiğini, bir sonraki yarışmayı kazanacağını söyledi.
Aralarında hem kadın hem de erkek sporcuların bulunduğu ve 733 kişinin katıldığı yarışmaya Türkiye’yi temsilen ilk kez bir sporcu katıldı. Dünyanın çeşitli şehirlerinde 1978 yılından beri düzenlenen Empire State binası merdiven tırmanma yarışmasında ilk kez temsil eden Avrupa dağ koşusu şampiyonu Ahmet Arslan, müsabakayı 11 dakika 42 saniyelik dereceyle bitirip 7. oldu. Yarışmada birinciliği Alman sporcu Thomas Dold, 10 dakika 28 saniyelik dereceyle kazandı.
Yarışmanın ardından İstanbul’a gelen Arslan, Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dağ koşusu alanında Türkiye’ye sürekli başarılar getirdiğini dile getiren Arslan, zor bir yarışma olan merdiven koşusunda da kendisini göstermek amacıyla yarışmaya katıldığını ifade etti.
Yarışmaya ilk kez bir Türk sporcunun katıldığını belirten Arslan, yarışma sonucunda 7.’lik gibi önemli bir derece elde ettiğini söyledi. İlk kez katıldığı yarışmadan 7. olarak çıkmanın kendisi için önemli bir başarı olduğunu aktaran Arslan, “Önümüzdeki yıllarda bu yarışmaya tekrar katılacağım ve amacım kazanmak var. Bu yıl benim için önemli bir deneyim oldu. Hangi noktalara daha iyi çalışmam gerektiğini anladım. Önümüzdeki yıllarda çok daha hazır ve donanımlı olarak yarışmaya katılacağım.” dedi.