İSTANBUL /

Dünyanın önemli ekürilerinin ve başarılı safkanların start aldığı Uluslararası Yarış Festivali, bu yıl 5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Tüm dünyada Grup 2 statüsünde kabul edilen ve 1991 yılından bu yana düzenlenen Boğaziçi ile Topkapı Koşuları, kum (sentetik) pistte safkanların boy gösterdiği G2 Anadolu Koşusu, dünyaca ünlü ekürilerin safkanlarının katılımıyla bu görkemli festivalde start alacak.

Dubai Emiri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum'un sahibi olduğu, dünyanın en önemli yarışçılık organizasyonlarından olan Godolphin Ekürisi'nin bu yıl da festival dahilindeki koşular için bir çok safkanı ülkemize gelecek ve bu yılki Anadolu Koşusu'nda mücadele verecek.

İngiltere'de şampiyon tay seçilen ve geçtiğimiz yıl Topkapı Koşusu'nda start alıp 3. olduktan sonra İngiltere'de başarılı yarışlarına kaldığı yerden devam eden Toormore, geçtiğimiz aylarda Godolphin Ekürisi'ne geçerken, bu yıl da G2 Topkapı Koşusu için iddialı isimlerden biri olacak.

Katar Emirliği'nden Sheikh Joaan bin Al Thani'nin yarışçılık organizasyonu olup, son yıllarda atçılığa ve at yetiştiriciliğine yaptığı yatırımlarla adını tüm dünyaya duyuran Al Shaqab Racing'in sahibi oldukları atlar da festival dahilindeki koşular için geliyor.

Yurtdışında son yıllarda birçok safkanıyla başarılara ulaşan Türk at sahibi Vefa İbrahim Aracı'nın G3 koşu galibiyeti bulunup bu yıl G1 koşularda boy gösteren Aktabantay isimli safkanı G2 Topkapı Koşusu, Britanya'da start alan 3 yaşındaki dişi tayı Bella Nostalgia ise G3 İstanbul Koşusu kayıtlar içerisindeki yerini aldı.

Uluslararası koşular için Türkiye'nin önemli isimleri de, yurtdışından gelecek isimlerle büyük bir mücadeleye girecek.

Bu safkanlar içerisinde, 2014 Yılı Gazi (G1) ve Ankara (G1) koşuları galibi Blaze to Wın, Cumhurbaşkanlığı (G1), Ankara (G1) ve Erkek Tay Deneme (G1) galibi Fly By Me, Dişi Tay Deneme (G1) ve Çaldıran Koşusu (G1) galibi Bici Bici, Fatih Sultan Mehmet (G1), Haliç (G1) ve Sürat (G1) koşuları galibi Yıldırımbey başta olmak üzere, bir çok sınıf koşu galibiyetleri bulunan Elevato, Hard Baby, Astorya, Cihanım, Enyalıos, Galiphan, Amerikalı, Hot Chocolate ve Gümbürgümbür, ülkemizi temsil edecek önemli safkanlar olarak öne çıkıyor.